Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Teröristin oğlu, Obama'ya danışman

Teröristin oğlu, Obama'ya danışman
Başkan seçilen Barack Obama'nın Beyaz Saray Genel Sekreterliği'ne getirdiği ismin babası, iddialara göre Filistinlileri katleden siyonist bir çetenin üyesi...
Obama, Beyaz Saray’ın ‘bekçiliğine’ Filistinlileri katleden çete üyesi teröristin oğlunu getirdi.

ABD’nin ilk siyah başkanı olara tarihe geçen Kenya asıllı Barack Obama’nın baş danışmanlığına ve Beyaz Saray Genel Sekreterliğine İsrailli Rahm Emanuel getirildi. Timeturk'de yer alan habere göre, Rahm Emanuel'in babası, siyonist çetelerin İngiliz ordusuna karşı girdikleri çatışmalarda Etzel adlı bir terörist örgütün üyesi. Bu örgütün 1948'den önce Filistinlilere düzenlenen saldırılarda bir çok katliama imza attığı belirtiliyor.

Beyaz Saray genel sekreteri, başkana en yakın danışmanlardan. Tüm Beyaz Saray personeli, başkanın gündemi, Oval Ofis'e kimin girip girmeyeceği Emanuel’den sorulacak. Emanuel’in, Obama’nın teklifi ile bu göreve gelmesi ülkesi İsrail’de geniş yankı buldu.

"BEYAZ SARAYDAKİ ADAMIMIZ"

İsrail’in etkin gazetelerinden Maariv, Obama’nın genel sekreterliğine getirilen Emanuel için ‘Beyaz Saray’daki adamımız’ başlığını attı. Wynet adlı internet sitesi ise, Emmanuel’in akrabalarından birinin, “Obama’nın İsrail’e duyduğu dostluktan emin olmasaydı onun danışmanlık teklifini kesinlikle kabul etmezdi.” şeklindeki sözlerini aktardı. Aynı internet sitesinin Şikoga’da faaliyet gösteren Yahudi Federasyonu başkanı Michael Kosign’le yaptığı röportajda Emmanuel’in İsrail’e son derece bağlı birisi olduğunu, çocuklarını İsrail’i desteklemek için düzenlenen bütün faaliyetlere çağırdığını, söz konusu toplantılarda yaptığı konuşmalarda İsrail’i ateşli bir şekilde desteklediğini söyledi.

BABA KATLİAMCI ÖRGÜTE ÜYE

Gazeteler, Emmanuel ailesinin tarihini ve geçmişini okuyucularına aktarırken babası Benyamin’in İsrail pasaportu taşıdığını, siyonist çetelerin İngiliz ordusuna karşı girdikleri çatışmalarda Etzel adlı bir terörist örgüte üye olduğunu kaydetti. 1948 yılında İsrail’in kuruluşundan önce de bu örgütün Filistinlilere karşı saldırılarda bulunduğu ve meşhur Deir Yasin katliamını düzenleyenin de bu örgüt olduğu belirtildi.

Haaretz gazetesi, Benyamin’in 60’lı yıllarda ailesiyle birlikte ABD’nin Şikago kentine giderek burada ikamet ettiğini, ancak ailenin İsrail’e bağlılığını sürdürdüğünü, Emmanuel’in 1991 yılındaki Körfez Savaşı’ndan önce İsrail ordusuna bağlı askerlik bürolarına adını yazdırarak askere gitme talebini ilettiğini kaydetti.

Baba Emanuel, 1931-48 yılları arasında Filistin’e saldırılar düzenleyen Siyonist militan grup ‘İrgun’un üyesi. İrgun’un bugünkü siyasi uzantısı ise sağcı parti Likud. Oğlunun göreve getirilmesiyle ilgili mutluluğunu dile getiren Emmanuel, yaptığı açıklamada: “Halen yaşamakta olduklarından mutluluk duyduğum ebeveynimin ABD’nin ilk Afrika kökenli Başkanı’nın beni bu göreve atadığını görmelerinden dolayı çok sevinçliyim.” dedi.

CLİNTON KARŞITLARINA “ÖLÜM ÖLÜM” DİYE ÇIKIŞMIŞTI

Obama’nın genel sekreterliğine getirilen Emanuel daha önce de Eski Demokrat Başkan Bill Clinton’a danışmanlık yaptı. Clinton’un tüm dünyada geniş yankı bulan Monica Lewinsky skandalı sırasında, başkanı destekleyenlerin başında gelen Emanuel, Clinton karşıtı Demokratların adının olduğu bir kâğıdı elindeki bıçakla ‘Ölüm, ölüm’ diye bağırarak parçalamıştı. 2002’de Illinois vekili seçilen Emanuel, 2005’te Demokrat Parti’nin kampanya komitesinin başına geldi ve 2006’de Demokratların 12 yıl sonra Temsilciler Meclisi’nin çoğunluğunu ele geçirmelerini sağladı.

LAKABI RAMBO

İnatçılığı ve aşırı rekabetçiliği teşvik eden idare tarzı yüzünden ‘Rambo’ lakabıyla anılan 48 yaşındaki Emanuel, sergilediği tavırlar ve tarzıyla siyah ve Hispanik vekilleri de öfkelendirdi. Eylülde “Bu seçimde Amerikan halkının önüne şu temel soruyu koyacağız: Orta sınıfların yaşam standardını düşüren ekonomi politikalarını kim değiştirecek” diyen Emanuel, Clinton’la Beyaz Saray’dan ayrıldığında yatırım bankacılığı yapıp 16 milyon dolar kazanmıştı. Dolayısıyla Wall Street’in müttefiki görülüyor. Rahm, Amerikan Yahudilerinden olan Martha ile evli ve üç çocuğu var. Çocuklarından ikisi Şikago’daki Yahudi okullarında okuyor.

Timeturk

Amerikaya gelen her baskan BUSTH tur.... Birbirlerinden farki yoktur...


Güncel Haberler

MollaCami.Com