Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İngiliz Düşes'ten Türkiye'ye suçüstü!

[right]03.11.2008[/right]
İngiliz Düşes'ten Türkiye'ye suçüstü!

Kılık değiştirip İstanbul ve Ankara'da iki Rehabilitasyon Merkezi'ne gizli kamerayla girdi. Şok görüntüleri dünyaya izletecek..

Prens Andrew’nun eski eşi Sarah Ferguson, çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek için 15 yıldır çalışmalar yapıyor. Düşes İngiliz ITN televizyonunun 'ITN’s Tonight' isimli programında yayınlanmak üzere Ankara Saray ve İstanbul Zeytinburnu Rehabilitasyon Merkezleri'ne gizli kamerayla girerek yurtlardaki içler acısı durumu kaydetti.

"Bir kadın bezini açmış dışkısını yiyordu"

Ferguson, gördüğü manzarayı şöyle anlatıyor: "Yüzlerce yatak üst üsteydi.Bir odaya girdiğimde aynı yatağı paylaşan iki kadın, insan dışkısı içindeki yataklarından ayağa fırladı. Hemen ellerini arkalarında kavuşturdular. Odadaki pis koku katlanılır gibi değildi. Altı bağlı bir kadın bezini açmış dışkısını yiyordu. yetkili: "Bezlerini parasızlıktan değiştirmiyoruz." dedi. Çocuklar el veya ayaklarından metal karyolalara bağlanmışlardı. Manzara karşısında benim ve kameramanımın gözleri doldu. Şükür ki Ankara'daki merkezi gezerken kızlarım yanımda yoktu. Çocukların saçı kazınmış, el ve ayakları bağlı, koridorlar idrar, dışkı ve kusmuk kokusundan geçilmiyor.Çocuklar insan görünce korkup çığlık atıyor. Bazıları köpek gibi duvar ve ranzalara bağlanmış. Hala kabuslar görüyorum."

"Herkese anlatacağım"

Saray Merkezi'nde bir çocuğun cebinden bir bez parçası aldığını belirten Ferguson, "Sanırım bu bezle onun ellerini bağlıyorlardı. Konuşmak için gittiğim her yere bu bez parçasını da götüreceğim.Tanık olduklarımı değiştirmek için ilham kaynağı olacak " dedi.

Sarah Ferguson şaşkınlığını,"İngiltere'nin AB'ye girmesi için uğraştığı Türkiye bu mu! 2005’te engelli merkezlerinde insan hakları ihlalleri olduğu açıklanmıştı. Hiçbir şey değişmemiş. " diye sürdürdü. Düşes gördüklerini İngiliz Daily Mail gazetesine anlattı.

6 Kasım'da yayınlanacak

ITN muhabiriyle merkezleri gezdi. Düşes Ferguson'un çektiği görüntüler, 6 Kasım gecesi saat 21.00'de yayınlanacak.

[right]Habertürk[/right]



Allah'tan korkmuyorlar,

belki düşesten korkarlar.......!

:) Korkmuş olmalılar ki bu gün basına kapılarını açmışlar.
Peki ya devamı? :-\ :'(

bu gercekten dogru mu :o

Biz bu akşam ki haberlerde izledik. Siz de 6 Kasım'da ingiltere'de izlersiniz...

bu nasıl bir insanlık belkide bunlar hayvanlardanda daha aşağı bir yerdedir.

Aslında gözümle görmediğim bişey.Hiç bişey diyemem.Ama o özürlü insanlara bakmak hiçte kolay değildir öyle tahmin ediyorum.Bazı aldıkları tedbirleri abartmış olabilir düşes.Zaten bizim ülkeyi batırmak için ellerinden geleni yapıyorlar,elin gavurları.Gerçekten böyle bişey varsada o insanlara acıma duygusu versin rabbim.




Allah'tan korkmuyorlar,

belki düşesten korkarlar.......!


süperdi

ya akşam bende izledim diyolar ki bizimkilerin hakkından gelememişler bu konuda ve gizli çekim görüntü ile haber etmeyi yasaklamışlar ama gavurun düşesi çekince düşüyo bizim tv lere de...

iyi güzel olanı göstermezler işte şimdi bütün avrupa bizi barbar bilmez mi?

ama tahareti kimden öğrendiler tuvaleti mendili.....

gene attı damarım ya....

onun ne işi varmışki,bizim ülkemizde...niye özellikle o iki yere gitmiş...
hiç akıl yok ya..kendi ülkesinin mahallelerindeki çöplüklere baksın önce o....
medeni olmuşta nolmuşlar sanki...daha alt seviyedler...

akşam bende haberlerde izledim sakıp sabancının kızıda oraya gideceğine gelseydi ya bizim yurttları görüntülesin diyordu ..
türkiyemizde elbette gönül böyle şeyleri görmek istemez ama iyilerde var diye savundu...

Yine burnuma siyaset kokuları geliyor, ::)
böyle bir mevzuyu bile siyasete dahil ediyorlar ya pes yani,Türkiye'nin AB ilerleme süreci açıklanacak ya bir kabahat aranıyordu malzeme oldu işte... :-X
Be kadın zenginsin, elinde her türlü imkanlar madem böyle birşeyi gördün bütün dünyaya teşhir edeceğine sessiz sedasız yardım etsen ya düşesliğinden bişi mi kaybedersin >:(
Zaten niyet belli çok fazla da söze gerek yok.... :-X

kardeş düşmüş esip gürlüyo işte ;)

kendi sokaklarındaki çöpten yemek toplayanlara baksınlar bi zahmet, >:(

şimdi uğur dündar gitse ingilterede böyle bi iş yapsa ne olur diye düşünüyorum da cevaplar pek vahim :o


kardeş düşmüş esip gürlüyo işte ;)

kendi sokaklarındaki çöpten yemek toplayanlara baksınlar bi zahmet, >:(

şimdi uğur dündar gitse ingilterede böyle bi iş yapsa ne olur diye düşünüyorum da cevaplar pek vahim :o


ohhoooo düşünmek bile istemiyom...

İngiltere’nin, gündemine oturan bebek ölümleri

P Bebek’i korumak istemişti

İngiltere’de devlet korumasında olan 17 aylık P. Bebek’in, annesi ve sevgilisi tarafından dövülerek öldürülmesi ülkedeki sosyal güvenlik sistemini sarsarken olayı ortaya çıkarmaya çalışan kişinin Kıbrıslı Türk olduğu ortaya çıktı.



MİHRİŞAH SAFA



Son yıllarda devlet koruması ve kontrolü altındaki çocukların, aileleri elinde göz göre göre öldürüldüğü Londra’nın Haringey Belediyesindeki skandalla ilgili ilk ciddi uyarının, belediye uzmanlarından Nevres Kemal adlı Kıbrıslı Türk çalışan tarafından yapıldığı, ancak ciddiye alınmadığı ortaya çıktı. Kemal’in, korkularını belirttiği ve 4 Bakana gönderilen uyarı mektupları dikkate alınmazken, Haringey Belediyesi tecrübeli elemanını işten el çektirdi. Irkçı davranışlara da maruz kaldığı belirtilen Türk eleman, iş mahkemesi tarafından haklı bulunarak, belediyeden tazminat aldı.



P BEBEK İÇİN DE UYARMIŞTI

Belediye’nin Sosyal Hizmetler servisinde uzun yıllar çalışan “senior” uzman 43 yaşındaki Kıbrıs asıllı Nevres Kemal, geçtiğimiz yılın Şubat ayında 4 ayrı Bakana, Haringey Belediyesinin çocuklarla ilgili bölümündeki korkularını dile getiren mektuplar yazıp yolladı. Kemal, belediyenin kontrol ve gözetimindeki 7 çocuğun ailelerine gönderilmemeleri gerektiğini, bunların üvey baba elinde tehlikeye terk edildiğini yazdı ve genel anlamda belediyenin bu servisiyle ilgili “korkularını” dile getirdi.

2007 ağustos ayında annesi ve annesinin sevgilisi elinde ölen 17 aylık “Bebek P”nin ölümüyle ilgili soruşturmanın başladığı ve Manchester’da yine devlet kontrolünde bulunan 2 ve 5 yaşlarındaki 2 erkek çocuğun anneleri tarafından öldürüldüğü gün ortaya çıkan Nevres Kemal’in gönderdiği uyarı mektupları, İngiliz basınında ana haber oldu ve büyük tepki gördü..



DAHA KAÇ ÇOCUK ÖLECEK?



Devletin kendi kontrolündeki ve ailelerinin “tehlikesi” altında yaşayan bebek ve çocukları koruyamadığını ifade eden Nevres Kemal, olaylar üzerine yaptığı yorumda “ Bu iş artık sosyal servislerin çocukları koruyamaması görevi değil, güçlü bir politika haline geldi. Yönetimin yüksek düzeyindeki kişiler, kendilerini ve birbirini koruyor, hatalarını örtmeye çalışıyor. Bir çocuk böyle ilgisizlik sonunda ailesinin elinde, evinde ölüyorsa, bunun sorumluluğunu kurumsal olmalıdır. Yanlışlar her yerde olabilir. Ancak bu yanlışlar, üst rütbeliler tarafından elemanlarını korumak için örtbas ediliyorsa bunun sonucu çocuk ölümleri olur. Çok ciddi çalışan, kendini işine adamış iyi çocuk servisleri elemanları var. Ancak Haringey Belediyesinde, bakım, ilgi kültürü yerinde, bunlardan korku kültürü hakim . Bu nedenle işler yürümüyor. Sonunda her şey gerçekler ortaya çıkacak. Ancak gerçek suçlular ve sorumluları ortaya çıkana kadar daha kaç çocuk ölecek” dedi.

Nevres Kemal’in yaşadığı ev İngiliz basınınca ablukaya alınırken, genç kadın, mahkeme kararıyla konuşmama emri nedeniyle kimseyle görüşmüyor.



DEVLET KORUMAKTA GEÇ KALDI

Haringey belediyesinde, aylarca sosyal hizmetler görevlilerinin ziyaretine rağmen uğradığı işkenceler fark edilmeyerek feci şekilde annesinin teyzesi elinde ölen 8 yaşındaki Victoria Climbie’nin benzeri olayların yaşanacağının yazıldığı mektuplar, bir bakanlıktan, diğerine, masadan masaya dolaşıp durdu ve gerekli hiçbir önlem alınmadı.

Harindey belediyesi, kontrolündeki şiddete, işkenceye uğrayan çocukları koruyacağı yerde, Nevres Kemal’i önce işten el çektirdi. Irkçı hareketlere maruz kalan ve yılda 34 bin sterlin kazanan Kemal’in davası iş mahkemesine gitti. Mahkeme, olayları ortaya çıkarttığı için Nevres Kemal’e ayrımcılık uygulandığına karar vererek, belediyeyi tazminat ödemeye mahkum etti.

Nevres Kemal’in mektuplarında, 7 çocuğun üvey babalarına gönderilmemesi, yoksa hayatlarının tehlikeye gireceği konusunda uyarılar da bulunuyordu. Bu çocuklar 9 aylık gecikmeyle, devlet ve belediye korumasına alındılar. Watford İş Mahkemesinde görülen davada, Kemal, yeni bir Climbie olayının yaşanmadığına şükrederek, tanrıya teşekkür etmişti.

Nevres Kemal’in, Haringey’deki sosyal hizmetler servisindeki yanlış uygulamalar nedeniyle açılacak Devlet soruşturmasına çağrılması ve tüm bildiklerini, yaşadıklarını anlatması bekleniyor.



Londra star gazetesinden alinmistir....


İngiltere’de devlet kontrol ve korunmasında 3 bebek ve çocuğun ölümünden önce, 4 Bakana mektup yazarak “Çocuk Koruma Servisiyle” ilgili ciddi uyarılarda bulunan Türk uzman Nevres Kemal’in, Türkiye’de çocuk yuvalarında çekilen filmlere çok kızgın olduğu ve “Sarah gelsin de birlikte Londra’daki çocukları koruma servislerini gezelim, nasıl çalıştıklarını görsün. Önce kendi evindeki pisliği temizlesin, sonra başkalarına baksın ” dediği belirtildi.

Adının açıklanmasını istemeyen, Kuzey Londra’da yaşayan Kemal’in çok yakın bir arkadaşı, star Kıbrıs’a konuştu:

“Nevres, York Düşesi Sarah’ın programına çok kızdı ve üzüldü. Kültür, mantalite, politik, ekonomik şartlarını bilmediği bir ülkede, gizlice, kandırarak çocuk yuvalarına girişini hazmedemedi. Hiç bir fikre sahip olmadığı Türkiye’deki yuvalarda gizlice çekilen filmdeki yorumlar, yanlış anlaşılmaya uygundu. Sarah gelsin de, bu meslekte görevli Türk uzmanlarla birlikte, İngiltere, Londra’daki çocuk koruması merkezlerini gezelim. El ele bu zavallı çocukların korunmasını sağlayacak şartları iyileştirmeye çalışalım. Kendi başına gelenlerden sonra sisteme hiç güveni kalmadı”

Evinde İngiliz basınının ablukasına alınan Nevres Kemal, star Kıbrıs’a da mahkeme yasağı nedeniyle konuşamadı. Ancak Londra’daki yakın çevresi, genç kadının 4 yıldır çok zor şartlar altında yaşadığını ve atıldığı işine dönmek istediğini ifade ettiler.



MEKTUPLAR BOMBA ETKİSİ YARATTI

Annesi, sevgilisi ve kiracılarının elinde aldığı 50 yarayla, kimseye sesini duyuramadan feci şekilde ölen mavi gözlü, güzel bebek P’nin ölümünden 6 ay önce avukatı kanalıyla 4 Bakan’a mektup yazan Nevres’in çalıştığı Haringey Çocuk Hizmetleriyle ilgili uyarılarını kimse dikkate almadı. 20 yıllık sosyal hizmet uzmanı ve dalında oldukça deneyimli kabul edilen 1 kız çocuğu annesi Kıbrıslı Türk Nevres Kemal’in mektupları, P Bebek’le ilgili duruşma ve Manchester’de devlet koruması altındaki 2 ve 5 yaşlarındaki iki kardeşin anneleri tarafından öldürüldüğü gün, İngiliz kamu oyunda bomba gibi patladı.



SORUŞTURMANIN KİLİT ŞAHİDİ NEVRES

Londra’da 20 yıldır sosyal hizmetler dalında, çocuk korunması bölümünde uzman olarak görev alan Nevres Kemal, Kuzey Londra’daki Haringey Belediyesinde 2004 yılında göreve başladı. Ancak, işe girer girmez sosyal hizmetlerdekilerin görevlerini layıkıyla yapmadığı ve suçlarını kapatmak için her yola başvurduğunu gören Kemal, bunu birkaç kez dile getirmek istedi. Ancak, bir başka nedenle işinden uzaklaştırıldı, sonra da atıldı. İş mahkemesinde haklı bulunan genç kadına Belediye tazminat ödedi. Ancak Kemal’e mahkeme, konuyla ilgili konuşma yasağı koydu. Bu yasak nedeniyle, adı 2000 yılında işkenceyle feci şekilde evinde öldürülen 8 yaşındaki Victoria Climbie davasıyla adı kötüye çıkan Haringey Belediyesinde yaşananları anlatamayan Kemal, avukatı vasıtasıyla 2007 Şubat ayında 4 bakana mektup yazdı. Ancak, yazdıklarını hiçbiri ciddiye alınmadı. Bu mektuptan 6 ay sonra Bebek P Haringey’de evinde işkenceden öldü. Yine sosyal hizmetlerin denetimindeki 2 kardeş de Manchester’da anneleri tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Mektuplarla ilgili açılacak hükümet soruşturmasında, kilit şahidin Nevres Kemal olacağı ve bildikleri, yaşadıklarını tüm çıplaklığıyla anlatması bekleniyor. Kemal’in işsiz kaldığı 4 yıl boyunca maddi ve manevi çok zor şartlarda yaşadığı, üzüntüden sinirlerinin bozulduğu da yakınları tarafından bildirildi.



BAŞBAKAN BROWN “P BEBEK OLAYI BİR DAHA YAŞANMAYACAK”

Gerekli bakanlık ve makamları aylar önceden yaklaşan felakete karşı uyaran mektuplar açıklandıktan sonra, başta Başbakan Gordon Brown olmak üzere, resmi makamlar üzerinde şok etkisi yarattı. 2 küçük erkek çocuk babası İngiltere Başbakanı Brown , P Bebeğin başına gelenlerin tekrarlanmaması için Hükümet olarak ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Nevres Kemal’in, dönemin Sağlık Bakanı, 2 yardımcı bakanı ve bölge milletvekiline yazdığı mektupların bir masadan diğerine gidip, sonunda unutulması ve ilgilenilmemesiyle ilgili hükümet soruşturması açılması bekleniyor.

Devlet kontrol ve korunması altındaki bebek ölümleri skandallarıyla çalkalanan İngiltere’de, her hafta evinde 1 çocuğun, sosyal hizmetler görevlilerinin ihmali nedeniyle öldüğü iddia ediliyor./



Olen cocugun "baby P." nin resmi. Daily mail gazatesinden alinmisir..




HER FIRSATTA ULKEMIZI KARALAMAYA CALISANLARA DUYURULUR

londoner kardeşimizin mesajının en altındaki,"HER FIRSATTA ULKEMIZI KARALAMAYA CALISANLARA DUYURULUR " bu yazı çok hoşuma gitti bende aynen katılıyorum bunların ülkemizi karalama çalışmaları olduğuna,o insanlar önce ülkelerindeki kepazelikleri bitirsinler biteribiliyorlarsa,örneğin futbol holiganlarının yaptıkları rezillikleri neden engelleyemiyorlar,malesef böyle insanlar her yerde olabiliyor,önemli olan önce kendinden başlamak başkalarına çamur atmadan önce.


Güncel Haberler

MollaCami.Com