Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ufak Şeyleri Dert Etmeyin

Çoğu zaman kendimizi kaptırıp bazı şeyleri fazla dert ederiz, ama yakından bakınca, bunlar hiç de öyle büyütülecek şeyler deyildir. Tüm dikkatimizi küçük sorunlara yöneltip, onları normal boyutlarının çok üstüne çıkarırız. Örneğin, trafikte bir araç önümüze kesebilir. Oluruna bırakıp, yolumuza devam etmek yerine, öfkelenmeyi kendimize hak buluruz. Kafamızda hayali bir kapışma oluştururuz. Hatta, çoğumuz bu olayı unutmak yerine, başkalarınıda heyecanla anlatırız.
Peki, neden öbür sürücüyü kazasını nerede yaparsa yapsın, allah zihin açıklığı versin, deyip olayı bırakmayız sanki? O kişiye acımayı deneyin ve öyle bir telaş yaşamanın ne kadar zor olabileceğini düşünmeye çalışın. Bu yolla kendimizi daha çok kollamış ve diğer insanların sorunlarını üstlenmekten kaçınmış oluruz.
Günlük yaşamlarımızda oluşan buna benzer daha pek çok ''ufak şeyler'' vardır. Bu uzun kuyrukta beklemek olabilir, haksız eleştirilere olabilir, yada yapılacak bir işin bütün hamallığını üstlenmek olabilir; ufak şeyleri dert etmeyerek neler kazanabileceğimizi göreceksiniz.
Peki çok insan yaşam enerjilerinin büyük miktarını ''ufak şeyleri dert ederek'' harcadıkları için, yaşamın güzelliğini ve büyüsünü tümüyle ıskalamaktadırlar. Çabalarınızı bu hedefe doğru yönelttiğiniz taktirde daha sevecen ve ılımlı olabilmek için, kendinizde çok daha fazla enerji bulacaksınız.

alıntı

paylasım için tşk elr kolay diilki dert etmemek

Paylaşım için teşekkürler kardeşim. İnşallah bunları unutmayız


Edebiyat

MollaCami.Com