Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Geleceğin Cep Telefonu Nasıl olacak.?

Genç Beyin Araştırma Ekibinden Halil Özay’ın araştırmasına göre yakın gelecekte cep telefonu şu özelliklere sahip olacak:

Tuş sistemi, Pin kodu, Puk kodu, şifreleme v.s. kalkacak; cihaz sadece sahibinin sesi ile çalışacak. Telefon numarasını söylemek arama için yeterli olacak. Ön cephe tamamen ekran olarak kullanılacak. Muhatabı ekrandan görüp onunla konuşmak mümkün olacak. Bu ekran bütün TV kanallarını çekecek, internet ekranı olacak.

Bilgisayarda ne yapılıyorsa bu ekranda yapılacak. Lazer sistemli yansıtıcıyla küçük ekran istenen her düz zeminde dev ekran haline dönüştürüle bilecek. Evdeki TV’ler, bilgisayar monitörleri tarih olacak. Çünkü cebinizin ekranı nereye çevirseniz orada son derece net görüntüyle istediğiniz kanalı seyredecek , web sitesine girecek, bilgisayar faaliyetlerinizi yürütebileceksiniz..

Hatta Otobüs durağında beklerken bile kaldırımı veya her hangi bir duvarı ekran olarak kullanabileceksiniz. Çevrede ses ve görüntü kirliliğine sebebiyet vermemek için, Belediye bu faaliyetlere özel alanlar oluşturacak. Ekran istenen büyüklükte ayarlanabilecek.

Telefon ahizeleri de tarihe karışacak, çünkü cepten istediğiniz kişiyle hem de yüzü yüze ve üstelik ücretsiz konuşabileceksiniz. Bu hizmet devlet tarafından vatandaşa normal bir iletişim hizmeti hakkı olarak verilecek. Cepten istediğiniz radyo kanalını da dinleyebileceksiniz. Ses sistemi şimdiki ses teknolojisinden daha kaliteli olacak. Söz konusu cep telefonu çok amaçlı bir alet anlayacağınız.

Görüntülü cep telefonu, Dijital Fotoğraf makinesi, Kamera, Televizyon ve Bilgisayar ekranı, Radyo, Projeksiyon cihazı, sinema ekranı, Toplantı salonu, Banka, Sekreter, Yazıcı, tarayıcı ve aklınıza gelebilecek bütün iletişim hizmetleri avuç içi kadar cep telefonuyla yerine getirilebilecek.

Belirtilen özellikteki cep telefonu şimdikinden %85 daha ince, hafif, zarif, az yer kaplayan türde olacak. Bu alet her insanın birinci zaruri ihtiyacı addedilecek, onsuz kişinin eli kolu bağlı sayılacak. Nokia’nın 2015 yılı için tasarladığı bu cep telefonu’nun mucidi neden bir Türk olmasın? Haydi işbaşına! Biz 15 yıl önce, yani bu gün bütün özelliklerini duyuruyoruz söz konusu cep telefonunun… Gerisi şirketlere kalmış! Telif hakkını zamanı gelince konuşuruz.

Bunları duyunca a.aaa yok canım bunlarda olur mu? Dediğinizi duyar gibi oluyorum. Neden olmasın! Bunların bir kısmı kullanılmaya başlandı bile..Boş şeyleri bırakalım, geleceğe yönelik projeler üretmek için kafamızı yorualım..

Yaptığınız işin en iyisini birde zamanında yapın. O zaman dağ başında bile olsanız insanlar sizi arayıp bulurlar

YOK CANIM( AAAAAA ) Falan demedim teknolojiyi o kadar çabuk harcıyoruz ki 2015 te telefonunu hazır elinde bil.ama patendine sahip çıkamayız şimdiden söyleyeyim ;D

bütün bu özellikler güzel hoşta ben telefon , telefon olark kullanılmalı diye dusunuyorum veeeeee nokia 3310 telefondan istiyorummmm ama yok artık ??? >:( :P

hiç şaşırmadm teknolojinn hızına yetişemiyoruz ::)
haber için tşklr

boyle bir teknoloji gelene kadaaaar:)

sagligimiza zarar verecek bir telefon daha...

Teknolojinin hızına yetişmek ne mümkün?

Teknolojik gelişmeler iyi hoşda bu denli hızlı olması beni ürkütüyor :-\

Haber için teşekkürler kardeşim...

Ben bu yazıyı yayınladığımda belki aaa diyecek maddeler çoktu ama şimdi baktığımda bu özelliklerin %98'i çıkmış hatta fazlalığı olan telefonlar var, yani bir kaç sene sonra bu yazılanlara güleceğiz anlayacağınız. Velhâsıl teknoloji başdöndürücü bir hızla ilerliyor. Önemli olan teknolojiyi yerinde ve faydalı işlerde kullanmak..

Nereden nereye

zaman hızla ilerliyor. bir kaç sene sonra cok sıradan gelecek :)


Güncel Haberler

MollaCami.Com