Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Peygamberimizin hayatından kesitler

Enes (r.a.) anlatıyor :

Hz.Ebû Bekir (r.a.)'in babası Ebu Kuhâfe İslâm üzerine bîat için Râsulullah (S.A.V.)'a elini uzattığında, Ebû Bekir ağlamaya başladı. Nebî (S.A.V.);

- "Niçin ağlıyorsun ?" diye sorunca Ebû Bekir:

- "Babamın yerine amcan Ebû Tâlib'in Müslüman olmak üzere bîat için elini uzatması ve ALLAH (c.c.)'ın seni sevindirmesi benim daha çok hoşuma giderdi de onun için ağlıyorum." dedi.

Taberâni (Bezzâr - Mecma'uz-Zevâid 6/174)


Elindeki Taşmı Söylesin Nübüvvetimi

Peygamber efendimiz(s.a.v) yolda giderken birden önüne ebu cehil çıkar iki eli arkasındadır ve elinde taş vardır derki;bil bakalım elimde ne var.bakalım gerçekten iddaa ettiğin gibi peygambermisin.Peygamber efendimiz(s.a.v) şöyle der;benim peygamber olduğumu istersen elindeki taşa sor.Birden ebu cehilin elindeki taş dile gelir ve EŞHEDÜ ENLA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN ABDUHÜ VE RASULUHÜ der.Ebu cehil hemen elindeki taşı yere atar ve Peygamber efendimize şöyle der;gerçekten sen çok büyük bir sihirbazsın.


Hz. Enes (ra), Râsulullah’ın (asm) kendisine ‘Ey Zü’l-üzüneyn (iki kulaklı)’ diye hitap ettiğini, bu sözüyle şaka yapmayı kastettiğini rivayet etmiştir.


(Tirmizî, Birr 57, Ebu Davud, Edeb 92)

Şakalaşması

Peygamberimiz (asm) bizzat ALLAH (c.c) tarafından korunduğu için o şaka yaparken dahi yalan söylememiştir. Ümmetine de şaka yapmayı yasaklamamış, ancak doğru söylenilmesi gerektiğini şart koşmuştur.

Ashab içinde Nuayman isimli bir sahabe, Medine’ye turfanda veya iyi bir şey gelince onu veresiye satın alır, Peygamberimize (asm) hediye olarak getirirmiş. Hediyenin ödeme zamanı gelince de Peygamberimize (asm) gelerek borcunu istermiş. Resûlullah (asm): ‘Hani sen onu bana hediye etmiştin, ne oldu?’ deyince: ‘Bu güzel şeyi sana lâyık gördüm, param olmadığı için böyle yaptım’ dermiş. Peygamberimiz (asm) onun bu haline de gülerek karşılık verirmiş. Hatta Hz. Nuayman’ı ne zaman görse gülmeye başlarmış.

Ashabın Resulullaha(A.S.V.)Olan Sevgisi

Hz. Âişe (r.anha)'dan rivayetle, Hz.Peygamber (S.A.V.)'e bir adam gelerek;

- "Yâ Râsulullah, ben seni kendi çocuğumdan, hatta kendi canımdan da çok seviyorum. Öyle ki, evde otururken sen aklıma gelince, hemen gelip seni görmeden duramıyorum. Fakat beni düşündüren bir mesele var. İkimiz de öldüğümüzde SEN Cennete girecek ve Peygamber katına çıkacaksın. Ben ise cennete girsem de seni göremeyeceğimden korkuyorum" dedi.

Râsulullah (S.A.V.) o adama cevap vermedi, daha sonra Hz.Cebrâil (a.s.) şu âyeti indirdi:

"ALLAH'a ve Peygamberine itaat edenler var ya ! İşte onlar ALLAH'ın nî'metine eriştirdiği Peygamberler, Sıddîklar (en samimi Mü'minler), Şehidler ve iyilerle beraberdirler. Onlar ne iyi arkadaştırlar."

(Nisa Sûresi - 69.Âyet)

Rabbim bizlere en güzel örnek olan rahmet peygamberinin yolundan ayırmasın inşaallah.

rabbim bizleri sünnti seniyyeye sıkı sıkı baglanan kullarından eylesin,emeginize saglık

amin kardeşim

amin...kardeşim..çok güzeldi...emeğinize sağlık..devamı da gelir inşaallah..

inşaallah kardeşim


Sevgili Peygamberimiz

MollaCami.Com