Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bu yazı uzunca bir alkışı hak ediyor

Bu yazı uzunca bir alkışı hak ediyor
Editörün Gözüyle programını hazırlayıp sunan Gürkan Zengin'in Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesi ile ilgili yazısı alkışlanacak türden...




Aydın Doğan'a ait bir televizyonda çalışmasına rağmen başörtüsü düzenlemesini Anayasayı çiğneyerek kaldıran Anayasa Mahkemesi'ni ve başörtülü öğrencilere başörtüsü takmaları yüzünden yaştılan zulmü eleştirmesi dikkat çeken Zengin, bakın neler yazdı:



"Türkiye’nin üniversite çağına gelmiş kızlara verdiği mesaj açık:



Başını örteceksen burada yükseköğretim yapmayı aklında çıkart. Ya da paran varsa git yurtdışında oku. Türkiye’deki hâkimler bu mesajı ‘’gerekçeli kararıyla’’ neredeyse 20 yıldır tekrarlayıp duruyorlar.



Bu mesajı vermek için Anayasa’yı gerektiğinde eğip bükmekten de çekinmiyorlar.

Başını örtene yüksek öğretim yasağı ne Avrupa’da var ne de Amerika'da. Hiçbir demokratik hukuk devletinde üniversite çağına gelmiş bir insan böyle bir yasaklama yok. Fransa’da da yok oradaki sınırlama lise için geçerli üniversite için geçerli değil.



Yüksek öğretim evrensel bir insanlık hakkı.



Türkiye bu hakkı kendi çocuklarından esirgiyor. İnanç özgürlüğü ile yüksek öğretim hakkı birbiriyle çelişen çatışan kavramlar değildir. Türkiye’nin Müslüman bir ülke olması, bu yasaklamaların bir gerekçesi olamaz.



80 yıldır çocuklarını okutmak için çırpınan Türkiye, gelen o kızlara okul kapsıdan ‘okuma!’ diyebiliyor. Türkiye’de sistem her kritik kararıyla kriz üretmeye devam ediyor

bu yazıyı alkışlarım...özgürlükler anlamında haklı bir yazı.........lakin kız çocuklarının başını açarak okula girmelerini asla tasvip edemem.acizane .bu her alanda geçerli,kocasının çalıştığı kuruma hoş görünmek için açılan kadınlarda,malesef durumları vahim...nerede olursa olsun taviz verilemez.

::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Büyük cesaret kendisini tebrik etmek lazım

Evet bir çok hanımın muzdarip olduğu apaçık ortada.ALLAH memleketimin kodamanlarına azıcık dahi iman nasip etsin!Kalbinde zerre miktarı iman olan insan bu işkenceyi yapmaz.İşkence demekte kendimi haklı buluyorum, hata yaptıysam beni uyarın.Çok güzel bir cesaret örneği.Paylaşım için teşekkürler!

bu yazı gerçektende doğruları dile getiren bir yazı olmuş malesef memleketimizde kızlar başörtüsü problem olduğu için okuyamıyorlar :'(
fakat imkanı olan yurtdışında okutuyor ama imkanı olmayan ne yapsın o zaman bu mağdurlara devlet başörtüsü yasağı koymayı biliyorsa yurtdışında okumaları için maddi destek vermeyide bilsin.kendi kızlarını dışarıda imkanı var okutuyor değerli devlet büyüklerimiz peki gariban ahmet mehmetin kızı ne olcak ???

tamamen gerçeklerin anlatıldığı bu yazının ardından birileri kalkıp %99 u müslüman olan bu ülkede eğitim oranı düşük diyor. üstelikte bunu eli belinde, okul kapılarından türbanlı öğrencileri cüzzamlı gibi uzaklaştıran kişiler yapıyor. işte bu çelişki yorumsuz denilen ve cevapsız kalan acı bir türkiye gerçeği


Güncel Haberler

MollaCami.Com