Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Birgün Peygamber Efendimiz Ziyaretinize Gelse...


Eğer birgün peygamber efendimiz, ziyaretinize gelse yalnızca bir kaç günlüğüne. aniden çalsa kapınızı merak ediyorum, neler yapacağınızı; biliyorum böylesine şerefli bir konuğa açacağınızı en güzel odanızı ,O'na sunacağınız tüm yemeklerin en iyisi olacağını. ve inandırmaya çalışacağınız:, O'nu evinizde görüyor olmaktan mutluluk duyacağınızı. gerçekten de evinizde o'na hizmet etmekten alacağımız hazzı...

Fakat söyleyin bana, efendimizi evinize doğru gelirken gördüğünüzde, O'nu kapınızda mı karşılayacak sınız? yoksa onu içeri almadan önce, aceleyle bazı dergileri, gazeteleri çabucak saklayıp yerine kur'an-ı kerim'i mi koyacaksınız? Peki hala televizyonda amerikan filmlerini mi seyredecek siniz? Yada kapatmaya mı koşacaksınız aceleyle, o size kızmadan önce?

Kimbilir belkide ağzınızdan hiç çıkmamış olmasını dilersiniz, hatırlayabildiğiniz en son çirkin kelimeleri. peki ya; dünyalık müziğinizi, kasetlerinizi de saklayacak mısınız? ve bunun yerine ortalığa kitaplığınızın raflarında tozlanmış hadis kitapları mı çıkaracaksınız? yoksa telaşla "ne yapayım" diyerek, sağa sola mı koşturacaksınız?

Merak ediyorum, eğer peygamber efendimiz, birkaç günlüğüne sizinle birlikte yaşasa, her zaman yaptığınız şeyleri yapmaya devam edecek misiniz? Ailenizdeki sohbetler eski halini koruyacak mı? her yemekten sonra sofra duası etmeyi yine zor mu bulacaksınız? hiç yüzünüzü asmadan, oflayıp puflamadan her vakit namazınızı kılacak mısınız? ya sabah namazı için, sıcacık yataktan erkenden fırlayacak mısınız?

peki ya yine mırıldayacak mısınız, her zaman söylediğiniz şarkıları? ve okuyacak mısınız her zaman okuduğunuz kitapları? peki izin verecek misiniz, aklınızın ve ruhunuzun beslediği şeylere?

Yoksa hiç bilmemesini mi isterdiniz? şöyle diyelim yada, gideceğiniz her yere götürebilecek misiniz peygamber efendimizide? yoksa birkaç günlüğüne değişecek mi planlarınız? tanıştırmaktan onur duyar mısınız en yakın arkadaşlarınızı O'nunla? yoksa hiç karşılaşmamayı mı umardınız peygamber efendimizin ziyareti bitene dek?

Şimdi söyleyin açık yüreklilikle O'nun kalmasını ister misiniz sizinle sonsuza dek, hep birlikte? yoksa rahat bir nefes mi alacaksınız, ziyareti bitip gittiğinde? gerçekten bilmek ilgi çekici olabilir değil mi? bilmek ve düşünmek eğer bir gün peygamber efendimiz ziyaretimize gelse yapacağımız şeyleri?
camilla badr tarafından yazılan ve new england islam society nin 8.yıl konferansında okunmasına müteakip konferansa katılanları derinden etkileyen yazı...

Emeğinize sağlık LETAİF kardeşim. Çok sevdiğim bir yazıdır. İnsanın her okuyuşunda dönüp kendisine bakmasına vesile olan bir yazı. Genellikle İbrahim Sadri'den dinlediğim için yazarının da o olduğunu düşünüyordum. ::) Yazanın kalemine ve yüreğine sağlık.

:(farklı bi yaklasım..
insan içine dönüp uzun uzun düşünmekten alamıyor kendını..
tskkrlr LETAİF kardesım...
arada bir böyle bir dogaclamayla....
düsünmek lazım degıl mı? :-[
eline emegıne saglık .... :)

öyle bişyiki insan düşünemiyo bile varya.biz ve şu zamnda yaşamak.acaba halimiz ne olurduki o anda.ne yapardıkki.yüksek yüksek apartmanlarımıza çıkarmak için neler düşünürdük kim bilir.ama yinede şu zamndaki cennet bahçelerini görseibelkide ne kadra sevinirdi mübarek,ki görüyodur mutlaka,geziyodurda manen aslında.bazan insan her şeyi unutuyo.dünyaya dalıyo.biz ve o zamnda yaşamak.onlar nasıl insanlarmış,nasıl sevmişler,öyleki ne sölerse öyle sevinip yapmışlarki.öyle çok sevmişlerki.vatanlarını terk edecek kadra.ne biliyim işte.biz kimizki,mübareklerin yannda.layık bile degiliz aslındda.bu nimetlerin içinde yüzüyoruz ama.çok garibiz çok fakiriz çok aciziz bizler aslında.belkide kapısına paspas bile diye bizi layık bile görmezler.deilki misafir etmek.ne bilem işte yaaaa. :-\ :-\ :-\ :-[ :-[ :-[ :'( :'(

konuya cevaben...
bana öyle geliyorki cogumuz cesaret edemeyip evde yokmus süsü verirdik..!


Edebiyat

MollaCami.Com