Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Londra'daki Müslümanlar, Bayramı Belediye Başkanı ile Birlikte Kutladı

( Bayram geceli cok oldu bu nedir diyeceksiniz belki ama bu kutlamalar daha gecen pazar yapildi.Arkadaslarin dikkatini ozellikle.Londra belediye baskanin soylediklerine cekmek istiyorum...)

Londra'daki Müslümanlar, Bayramı Belediye Başkanı ile Birlikte Kutladı



İngiltere'nin Başkenti Londra'da Yaşayan Binlerce Müslüman Geçte Olsa Bayramı Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'un Katılımıyla Coşkulu Bir Şekilde Kutladı.
İngiltere haberleri
İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan binlerce Müslüman geçte olsa bayramı Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'un katılımıyla coşkulu bir şekilde kutladı.

Londra Belediyesi, İngiltere Müslüman Konseyi, Muslim Aid Yardım Derneği, Londra Ulaşım Dairesi ve Metropolitan Polis Teşkilatı'nın sponsor ve desteğiyle ünlü Trafalgar Meydanı'nda düzenlenen bayram kutlaması Türk vatandaşı Ahmet Sağer'in ezan okumasıyla başladı. Farklı milletlerden binlerce Müslümanın katıldığı kutlamada ezanın ardından Mekke'den gelen Labbayk isimli imamın Meryem suresinden ayetler okumasıyla devam etti.
Ardından halkın karşısına çıkan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, vatandaşlara selam vererek konuşmasına başladı.
Türk asıllı dedesinin yaklaşık yüz yıl önce güney Londra'ya yerleştiğini ve Kur'an-ı Kerim'i ezbere bildiğini belirten Johnson, "Her ne kadar benim Kur'an bilgim onunki kadar derin ve çok değilse de en azından bayramın Ramazan ayının bitişine işaret ettiği için her yıl kutlandığını biliyorum." dedi.

Halka seslenen Johnson, kutlamanın yapıldığı Trafalgar Meydanı'nın isminin de Arapça'dan geldiğini belirterek, anlamının ise, "Mağara ağzı" olduğunu söyledi. Bu kutlamanın bir birliktelik için fırsat olduğunu anlatan Johnson, kutlamanın ayrıca fakir insanlar için de bir sevinç anı olduğunu söyledi. "Birbirimizi daha iyi anlamamazı gerekiyor"diyen Johson, Londra'da farklı kültürlerin bir arada yaşadığına da işaret ederek, "Sahip olduğumuz farklı kültürel değerlerimizi de takdir etmeliyiz."ifadesini kullandı.


Tüm Müslümanların geçmiş bayramını bir kez daha kutlayarak sahneden ayrılan Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Johnson'dan sonra sahneye sanatçı Amir Awan çıktı. Awan, meydanda toplayan halka İngilizce ilahiler söyleyerek halka hareketli ve neşeli anlar yaşattı.

tşkkrlr...

hidayet Allahtan c.c.............

atılan hizmet tohumları sünbüllennecek inşaallah kardeşim öyle bir zaman gelecek Allah nurunu tamamlayacaktır.bize kalan sabretmek inşaallah


Güncel Haberler

MollaCami.Com