Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Başbuğ: "Herkes doğru yerde bulunmalı"...

Başbuğ:"Herkes doğru yerde bulunmalı"

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Aktütün Karakolu’na yapılan saldırının ardından Silahlı Kuvvetlere yapılan eleştirilere çok sert yanıt verdi. Org. Başbuğ “Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum” dedi.

BALIKESİR - 17 askerin şehit olduğu Aktütün Karakolu baskınıyla ilgili eleştirilere Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tepkisi sert oldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri başarılı gibi gösterenlerin akan ve akacak her damla kanın sorumluluğuna ortak olacağını söyledi. Org. Başbuğ açıklamasınının sonunda ise herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet etti.

Orgeneral Başbuğ, şunları söyledi:

“İlk önce şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bu olay, Bayraktepe’de meydana gelen olay, bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bunu açın okuyun, öğrenin. Bayraktepe’de, çarpışan askerlerimiz açısından ise daha önce de ifade edildiği gibi bu bir kahramanlık destanıdır.
Değerli basın mensupları, olayın hemen akabinde, her zaman olduğu gibi olayın bütün boyutlarının incelemesi görevi Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından, İkinci Ordu Komutanı’na verilmiştir. İncelemenin sonuçlanmasına müteakip, kendine güvenen bütün kurumlar gibi ki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendine olan güveni tamdır. Dolayısıyla kendine güveni tam olan kurumlar gibi bu incelemenin sonuçlanmasını müteakip elbette, elbette kamuoyuyla paylaşılması gereken hususlar kamuoyuna bilgi olarak verilecektir.

Ayrıca bu konulara ilişkin bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır. Şimdi bu noktaya, şu söyleyeceğim hususa dikkatinizi çekmek istiyorum; bütün bunlara rağmen, bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, altını çiziyorum başarılı gibi gösterenler, tekrar ifade ediyorum başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum.

Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar, emin olunuz ki, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünü, kararlılığını, azmini arttırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz. Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında, ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan, sınırlarını aşan eleştirilerdir. Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir ve bu husus bütün ordular için de geçerlidir.

Bu açıdan, son sözüm şudur, dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. Benim size bugün söyleyeceğim bunlardır, hepinize teşekkür ediyorum.”


[right]ntvmsnbc[/right]

hiç kimse kimin dogru kimin yalan konuştugunu bilemiyo...
başımızdaki hiç kimsenin söyledigi hiç bi şeye inanmıyorum ben...
her gün bi tane 5 tane insan göz göre göre gidiyo...elbetteki kader...
bir gün bunların hesabını elbette vericekler....

başımızdaki hiç kimsenin söyledigi hiç bi şeye inanmıyorum ben...

paylaşımın için teşekkürler..

Malesef bende inanmıyorum.İnanamıyorum.İnandırmıyorlar..Ama ne fark ederki... :'(

İnanılacak kişiler var, inanılmayacak kişler var!.

Şunca zamana kadar yapılan açıklamalar o kadar doldurdu ki insanları, eminim Paşanın bu yazısını okumak hiçkimsenin içinden gelmemiştir.
Sizler de haklısınız ya :-\

Peki hiç düşündünüz mü asker neden konuşma ihtiyacı hissetti?
Hangi ülkenin askeri "biz yaşıyoruz, çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz" cümlesini kullandı?
O kadar bakanlar konuştu, tartıştı, tartışıldı ama savunma bakanını tanıyanınız göreniniz var mı?
Bu adam neden hiç çıkıpta biz terörle mücadeledeyiz, müsterih olunuz demedi? Diyemedi?
Neden hep terör estirenler haberlerimizde manşet oldu?
Birileri güçlü gösterilmeye mi çalışılıyordu???

Takdire şayan şehit eşinin haberini de okuduk hepberaber. Ne demişti o güçlü yürek, şehit eşi; ‘Ağlamayın, şerefsizleri güldürmeyin’

Neden gücümüze (askerimize) güvenmeyelim ki?

Bu gün bizi koruyacak, kollayacak tek güvencemiz; askerimizdir...

her zaman aynı sözleri duyuyoruz artık millet alıştı bu sözlere eskiden az çok bir etkisi oluyor şimdi oda kalmadı ayrıca gazetelerde çıkan bu baskın biliniyordu haberleri halkı bayağı etkiledi


Güncel Haberler

MollaCami.Com