Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İşte Kabe'yi Yok Edecek Projenin Fotoğrafları..

İki sene sonra Kabeye giden hacılar gözlerine inanamayacak.

'Yeni Mekke Projesi', Mekke'yi yok etme planına dönüşüyor.. Kutsal belde çok yakında uzay üssünü andıracak.

İşte bu tehlikeyi geçtiğimiz günlerde duyuran tarihçi Murat Bardakçı, konuyla ilgili çarpıcı fotoğraflar yayınladı.

Suudi Arabistan'daki okurlar, haber üzerine inşaat alanlarından çektikleri fotoğrafları yazara ulaştırdılar. Fotoğraflar Kabenin etrafındaki hummalı çalışmayı gözler önüne seriyor. Kabe'nin çevresi daha şimdiden vinçler ve beton bloklarla çevrilmiş durumda.


Habertürk yazarı köşesinde projesinin sahibini de açıklıyor: "Ülkenin kurucusu olan ve memlekete ismini veren Kral Saud’un ismini taşıyan “Kral Saud Vakfı”... Kral Saud, şimdiki Kral Abdullah’ın babasıdır ve vakfın başında da bizzat majesteleri Kral Abdullah vardır!"


..Milliyet


***

Rabbim hidayet versin demiyorum artık,diliyorum ki Rabbim ''KAHHAR'' ismiyle kahretsin onları..Ama inanıyorum ki,Rabbim koruyacaktır,fırsat vermeyecektir bunlar gibilere..

böyle projelerin kabeye zarar vereceği anlamına mı gelir acaba ??? yoksa yine müslümanları kışkırtmak için mi böyle bi haber yapmışlar. zaten asrı saadetten beri hep geliştirme, düzeltme, yenileme çabası yok mu? 7 milyon kişinin aynı anda tavaf edebilmesi için de projeler vardı. olsa güzel olmaz mı?

İslam kültür mirası yok edilirken kimseden ses çıkmıyor. Taliban yönetimi, altı yıl önce İslam öncesi heykelleri yıkmaya başladığında dünya ayağa kalktı. Kabil, Celalabad, Herat, Kandahar, Gazni ve Bamiyan'daki heykeller, tanklardan atılan top ateşiyle yıkılmış, Bamyan'daki 53 metrelik Buda heykelleri patlatılarak yok edilmişti. BM ve UNESCO başta olmak üzere uluslararası toplum "insanlığın ortak mirası" olarak görülen heykellerin yıkılmasını kınamış, Batı bunu Taliban'a yönelik Afganistan saldırısının imaj operasyonu için kullanmıştı.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Mekke'de yapılan 350 yıllık Ecyad Kalesi, Türkiye'nin tepkisine ve UNESCO'nun uyarılarına rağmen Suudi Arabistan yönetimi tarafından 2001'de yıkıldı. Yerine binlerce odası olan dev oteller ve alışveriş merkezi yapıldı. :(

Kabe manzaralı oteller ve daha fazla para... Kaygıları hizmetten çok dünya malı gibi görünüyor.

Müslümanlar oraya Arapların kara kaşları, kara gözleri için gitmiyorki. Bunuda kavrayacak akılları vardır muhakkak. Kabeye zarar veremezler. Verirlersede, eee artık kıyameti her an, beklemek lazım diye düşünüyorum.


Güncel Haberler

MollaCami.Com