Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kemalpaşa Tatlısı..



Gerekli Malzemeler :

Şerbet için:

2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu


Hamuru İçin..
Yaklaşık 2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı karbonat
2 yumurta
5 yemek kaşığı margarin
5 kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz taze beyaz peynir Süslemek için:
Hindistancevizi rendesi


Hazırlanışı :

1- Şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2- Peyniri rendeleyin. 2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye alın. Ortasını açıp yumurta ve karbonat ekleyin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun.

3- Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın. Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.

4 -Pişen hamurları Ilık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Soğuyunca hindistan cevizi rendesi ile süsleyip servis yapın.

//Alıntıdır

Afiyet olsun.. :)

eline emeğine sağlık kardeşim..


eline emeğine sağlık kardeşim..


eline emeğine sağlık kardeşim..

Gözlerinize sağlık arkadaşlar.. :)


eline emeğine sağlık kardeşim..
:)

Gözlerinize sağlık kardeşim.. :)

çok güzel görünüyor :) ellerinize sğlık :)


çok güzel görünüyor :) ellerinize sğlık :)

Teşekkür ederim arkadaşlar,gözlerinize sağlık.. :)


Tatlılar

MollaCami.Com