Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Kemalpaşa Tatlısı..
Gerekli Malzemeler :
Şerbet için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
Hamuru İçin..
Yaklaşık 2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı karbonat
2 yumurta
5 yemek kaşığı margarin
5 kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz taze beyaz peynir Süslemek için:
Hindistancevizi rendesi
Hazırlanışı :
1- Şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2- Peyniri rendeleyin. 2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye alın. Ortasını açıp yumurta ve karbonat ekleyin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun.
3- Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın. Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.
4 -Pişen hamurları Ilık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Soğuyunca hindistan cevizi rendesi ile süsleyip servis yapın.
//Alıntıdır
Afiyet olsun.. :)
eline emeğine sağlık kardeşim..
eline emeğine sağlık kardeşim..
eline emeğine sağlık kardeşim..
Gözlerinize sağlık arkadaşlar.. :)
:)
eline emeğine sağlık kardeşim..
Gözlerinize sağlık kardeşim.. :)
çok güzel görünüyor :) ellerinize sğlık :)
çok güzel görünüyor :) ellerinize sğlık :)
Teşekkür ederim arkadaşlar,gözlerinize sağlık.. :)