Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Marmaray'da son tüp de batırlıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray Projesi kapsamında boğaz geçişini sağlayacak son tüpün de bu sabah batırılarak yerleştirileceğini söyledi

Bakan Yıldırım, bölünmüş yol yapımı, uydular, havaalanları ve marinaların bulunduğu, Cumhuriyet tarihinin rekorunu yazacak projeler yaptığını vurguladı.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü ve TCDD'nin Otel Etap Altınel'de düzenlediği iftar yemeğinde çalışanlarla bir araya geldi.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez ulaştırma hizmetlerinin çeşitli türlerinin 58., 59. ve 60. hükümetlerin döneminde tek çatı altında toplandığını anlatan Yıldırım, planlı kalkınmayla Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak alt yapının gerçekleştirilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Ulaştırma Bakanlığı'nın yürüttüğü Türkiye'nin önemli projelerinin bir kısmının hayata geçirildiğini anlatan Bakan Yıldırım, bir kısım projenin ise yapım çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Yıldırım, 100 bini aşan çalışanıyla Ulaştırma Bakanlığı'nın; bölünmüş yol yapımı, uydular, hava alanları, marinaların da aralarında yer aldığı Cumhuriyet tarihinin rekorunu yazacak projelerini hayata geçirdiğini vurguladı.

Marmaray, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi, havaalanları gibi önemli çalışmalara imza attığını hatırlatan Yıldırım, "Marmaray'ın son tüpünü de inşallah yarın sabah denize yerleştireceğiz. Böylece deniz tarafındaki geçiş tamamen bitmiş olacak. Kara tarafındaki çalışmalar da büyük bir hızla devam ediyor." dedi.

Türkiye'nin çok zor şartlardan geçtiği 2000'li yıllarda sağlanan istikrar ortamında tekrar kalkınma yönünde altyapı iyileştirme çalışmalarının başladığı bir dönem içerisinde olduğunu aktaran Yıldırım, ancak bu günlerde dünyada amansız şekilde bir küresel krizin devam ettiğini söyledi.

Yıldırım, Türkiye'nin bu krizden asgari düzeyde etkilenerek bugüne kadar sağlanan istikrar ortamının devam etmesi için aynı heyecanla çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

haber7


Güncel Haberler

MollaCami.Com