Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kaymaklı Elma tatlısı


Malzemeler:
4 elma2 tatlı k.tereyağı
2 çorba k. kuru üzüm
1 tatlı k. tarçın
4 çorba k. bal
4 karanfil
yarım limon

üzeri için:kaymak

Hazırlanısı:
Elmaların kabukları soyulup çekirdek yatağı çıkarılır.elmaların her tarafına gelecek şekilde limon sürülür.daha sonra tereyağı eritilir, üzerine karanfiller alınır.eriyen tereyağı da elmaların üzerine sürülür.bir başka kapta bal, badem,üzüm ve tarçın karıştırılarak elmaların içine doldurulur.bir fırın kabın alınır. üzerine yağlı kağıt ve alüminyum folyo kapatılarak fırına verilir.elmalar pişince fırından alınır. Soğuduktan sonra üzerine kaymak konularak servis yapılır.

ellerine sağlık kardeşim..

harıka :D teşekkurler

Emeğine sağlık..Teşekkürler..


Emeğine sağlık..Teşekkürler..


Emeğine sağlık..Teşekkürler..


ellerine sağlık kardeşim..


Tatlılar

MollaCami.Com