Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


CERN’deki deney yüzünden intihar etti!

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezinde (CERN) çalıştırılan parçacık hızlandırıcısının kıyamet alameti olduğuna inanan Hintli genç kız intihar etti.

YENİ DELHİ - Yerel gazetelerin haberine göre, Madya Pradeş eyaletinde yaşayan 16 yaşındaki Çayya Lal adlı genç kız, Tv programlarında CERN’de yapılacak deneyin dünyanın sonunu getireceği şeklindeki yorumları izledikten sonra hap içerek hayatına son verdi.

Bir gazeteye konuşan baba, “Kızım, televizyonlarda söylendiği gibi kıyametin yaklaşıp yaklaşmadığını sorup duruyordu. Böyle şeyler düşünmemesini istedim, felaketten korkmaması gerektiğini söyledim ama nafile...” dedi.

Dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısı 10 eylül de çalıştırılmış ve ilk proton huzmesi dairevi yeraltı tüneline gönderilmişti. Aksi istikamette gönderilecek ikinci huzme, henüz belli olmayan bir tarihte tünele gönderilerek protonlar çarpıştırılacak ve maddenin sırları aydınlatılmaya çalışılacak.(aa)

İnanamıyorum şu insanlara ya. Belki olumsuzluklar olabilir ama kıyamet felan.. Çok abarttılar olayı. Bazı ailelerde ne olacaksa beraberken olsun diye çocuklarını o gün okula göndermemiş. Bu duruma gülmeli mi ağlamalı mı? :-\

Türk bilim İnsanı Dr. Bilge .... bu konuda açıklama yaptı. Deneyden önceki günde belgesel verildi tv de. Kıyamet kopartacak yada karadelik oluşturacak kadar abartılı bir deney değil. Sadece gözle görülemeyecek hatta mikroskopla bile görülemeyecek kadar küçük olan binlece protonu çarpıştıracaklar. Bunun sonucunda da birçok teknolojik gelişmler olacağını söylüyorlar. Ve şuanda öğrencilerin baş belası olan Kuantum Fiziğinin kurallarını değiştireceklerini de söylüyorlar.

Atom Deneyi de önmeli bir deneydi herkes ne olacağını merak ediyordu. Sonuçları ise... Bu dneyin ise böyle bir sonucunun olup olmayacağını bilmiyoruz. Ama açıklamalara göre olumsuz birşey olmayacakmış. Korkmaya gerek yok yani ;)


Güncel Haberler

MollaCami.Com