Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Google, eski gazeteleri arşivlemeye başladı

Google’un, eski gazetelerin arşivlerini dijital ortama aktarma ve içlerinde arama yapma olanağını genişletmek için çalışmalara başladığı belirtildi.

Google’dan yapılan açıklamada, dünyada 200 yıldan uzun süredir yayımlanan ve insanlık tarihiyle ilgili her tür bilginin detayıyla bulunduğu çok sayıda gazeteye internet ortamından ulaşılamadığı, Google’un bu durumu değiştirmek istediği kaydedildi.

Bu kapsamda, halen “news.google.com/archivesearch” adresinde verilen ve ilk kez 2006 yılında New York Times ve Washington Post gibi gazetelerde başlayan, dijital ortamda arşivleri bulunan gazetelerin arşivlerinde arama hizmeti
geliştiriliyor.

Çok sayıda gazete ve mikrofilm şirketiyle ortaklık kuran Google, dijital arşivi bulunmayan gazetelerin eski sayılarını da dijital ortama aktarmak için çalışmalara başladı.

Çalışmalara başlanan gazeteler arasında 244 yıldır ABD’de yayımlanan Quebec Chronicle-Telegraph gibi köklü geçmişe sahip gazeteler de bulunuyor.

Arama özelliği, sadece gazete isimleri, sayıları ya da tarihleriyle sınırlı değil. Bulunması istenen bir kelime, tüm haberler, fotoğraf altları, makaleler ve reklamlarda aranabiliyor.

Bu arada çalışmanın yalnız başlangıç olduğu, Google’ın amacının, dünya genelinde milyonlarca gazete sayfasını internet üzerinden ulaşılabilir kılmak olduğu belirtiliyor.

haber için teşekkürler, güzel bir gelişme


haber için teşekkürler, güzel bir gelişme


Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com