Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


2 milyon 322 bin çocuk okula gitti...

2 milyon 322 bin çocuk okula gitti



İstanbul'da bugün 2 bin 707 okulda, 82 bin 698 öğretmen ve 2 milyon 322 bin çocuk ders başı yaptı.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, ''İstanbul'da bugün resmi ve özel 2 bin 707 okulda, 82 bin 698 öğretmen ve 2 milyon 322 bin çocuk ders başı yaptı'' dedi.

İstanbul'da 2003-2008 yılları arasında 861 okulda 19 bin 497 derslik yapıldığını kaydeden Özer, Marmara depreminden önce kentte yapılan okullardan 1900'ünün deprem uzmanlarınca tetkik edildiğini ve 176 okul binasının yıkılarak yeniden yapıldığını, 331 okul binasının da güçlendirildiğini anlattı.

Özer, İstanbul'da her 3 derslikten birini hayırseverlerin yaptığını kaydederek, okul arsa temininde yaşanan sıkıntıların aşılmaya çalışıldığını dile getirdi.

Okullarda artan şiddet ve uyuşturucu vakalarına tedbir amacıyla gençler için hafta içi ders saatlerinden sonra ve hafta sonu kültür, sanat ve spora yönlendirildiğini belirten Özer, ayrıca okullardaki bilgisayar sınıflarının öğrencilere hafta sonları da açıldığını hatırlattı.

Öğretmenlerden öğrencilere sevgiyle yaklaşmalarını isteyen Özer, ''Öğrencilerinizi yasaklarla değil, ilgi ve sevgiyle kucaklayarak eğitmenizi istiyorum. Öğrencilere sevgiyle yaklaşmayan eğitimci sabahtan akşama kadar soğuk demiri dövmüş demirci ustasına benzer. Onları Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda vatanını, milletini, bayrağını seven, milli ve manevi değerlere bağlı çağdaş düşünceli kişiler olarak yetiştirmenizi istiyorum'' diye konuştu.


Güncel Haberler

MollaCami.Com