Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Haşhaşlı Revani


Haşhaşlı Revani

Malzemeler:
*3 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı haşhaş tohumu
*1 su bardağı irmik
*1,5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Şerbeti İçin
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*2-3 damla limon suyu

Üzeri İçin
*1 poşet krem şanti
*2/3 su bardağı süt
*Üzerine serpmek için fıstık, hindistan cevizi vb...

Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın, kaynadıktan sonra ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, haşhaş ve diğer malzemeleri de ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye hamuru boşaltın. Hamur zaten fazlasıyla kabardığı için tepsi biraz büyük olabilir. Ben yuvarlak tepsi kullandım. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana ve içi pişene kadar pişirin. Kek pişince soğumaya bırakın.
Soğuyan keki yine aynı şekilde soğuk olan şerbetle şerbetleyin ve şerbeti iyice çekmesini bekleyin. Ayrı bir kapta soğuk sütle krem şantiyi hazırlayın. Revaninin üzerini krem şantiyle kaplayıp süsleyin.

yemek cini blog

(Bu ölçüyü denedim hakikaten güzel oluyor)

daha önce duymuştum ama denemek kısmet olamadı
hazır tarifi almışken yapıyım
nasıl tatlı yapsam diye düşünüyorum :D
emeğine sağlık tşklr. ;)

harika bir tatlı tavsiye ederim
paylaşım için teşekkürler

Rica ederim.Gerçekten çok güzel bir tatlı denemenizi tavsiye ederim.Normalde revani çok tatlı olur bu ölçü çok hafif.

tarifini bilmek yeterlimi.... :) :) :)yapan olsada görsek.


harika bir tatlı tavsiye ederim
paylaşım için teşekkürler

cok lezzetli görünüyor ellerinize emeginize saglik


cok lezzetli görünüyor ellerinize emeginize saglik


Tatlılar

MollaCami.Com