Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Banka hesaplarını boşaltan hacker'lar paraları 'yorgan'yapmış

Banka hesaplarını boşaltan hacker'lar paraları 'yorgan' yapmış



'hacker'lar hesapları nasıl boşaltıyor? Ankara polisinin ortaya çıkardığı 'sanal vurgun'da ilginç bilgiler ortaya çıktı. 'Sanal Deprem' isimli operasyonla çökertilen şebekenin başkalarına ait banka hesaplarını boşalttıktan sonra lüks bir hayat yaşadıkları belirlendi.


Yapılan aramalarda zanlıların paraları 'yorgan' gibi kullandıklarını gösteren fotoğraflar da ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Mali Büro ekiplerinin sürdürdüğü 'Sanal Deprem' operasyonunda gözaltına alınan 28 zanlıdan 14'ü mahkemece tutuklandı. Kredi kartı vurgunu şebekenin elebaşları pratisyen doktor Nekip A., yardımcısı Ercan F., Rus uyruklu Alyona Y. ile Metin C.'nin adliyeye gönderilirken rahat hareketleri dikkat çekti.

Polis, ele geçirilen laptoplarda yaptığı incelemede, kredi kartı vurgunundan milyonlarca YTL kazanan şebekenin paraları hovardaca harcadıklarını belgeledi. Ele geçirilen fotoğraflarda, zanlılardan bazlarının vurgundan elde edilen paraları kucaklarına alarak poz verdikleri görüldü. FBI'ın dünyanın en iyi ikinci hacker'ı saydığı Ercan F.'nin boşalttığı hesaplardan elde ettiği paraları üzerine yorgan gibi örttüğünü gösteren fotoğraf da soruşturma dosyasına eklendi. Bazı zanlıların, Dubai'deki 7 yıldızlı Burj Al Arab Oteli'nde çektirdiği fotoğraflarla, günlüğü 15 bin dolara kiraladıkları yatlarda çekilmiş fotoğrafları dikkat çekti.

Zanlılardan Abdulkadir D.'nin elde ettiği paraları elektro gitarının içerisinde yaptığı özel bölmede taşıdığı belirlendi. Polis, şebeke üyelerinin sorgulamalarında, sorularında susma hakkını kullanmasına rağmen organizasyon yapısını deşifre etti. Buna göre, şebekenin başında doktor Nekip A., yönetici konumunda ise Ercan F. ve Metin C. yer alıyor. Soruşturmanın kilit ismi doktor Nekip A.'nın 'Travma', FBI tarafından dünyanın ikinci hacker'ı olarak tanımladığı Ercan F. ise 'SeaGate', Metin C.'nin de 'Energyzer' kodunu kullandıkları anlaşıldı.


Alper Sancar


Güncel Haberler

MollaCami.Com