Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


SAT Üsteğmen Ekmekçi, 15 yıl sonra toprağa verildi

SAT Üsteğmen Ekmekçi, 15 yıl sonra toprağa verildi



15 Nisan 1993'te Amasra açıklarında gerçekleştrilen Deniz Kurdu Tatbikatı'nda kaybolan SAT komandosunun cesedi bulundu. Balıkçıların ağlarına takılan dalgıç kıyafeti içerisindeki kemiklerin, yapılan DNA analiz sonucu 15 yıl önce kaybolan Kıdemli Üsteğmen Arif Ekmekçi'ye ait olduğu ortaya çıktı.



Edinilen bilgilere göre SAT komandosu Kıdemli Üsteğmen Arif Ekmekçi, 15 Nisan 1993'te Amasra'da yapılan Denizkurdu Tatbikatı sırasında kayboldu. Denizaltıdan gece dalışı sırasında sü üstüne çıkma tatbikatında kaybolan ve bir daha izine rastlanamayan Ekmekçi'nin cesedi 15 yıl sonra ortaya çıktı. Geçtiğimiz kasım ayında balıkçıların denize attığı ağlara takılan balık adam kıyafeti ve içerisindeki kemik parçaları incelemeye tabi tutuldu. Yapılan DNA analizleri sonucu bulunan kemik parçalarının tatbikatta kaybolan SAT komandosu Ekmekçi'ye ait olduğu belirlendi.

Geçen sürenin ardından Arif Ekmekçi için son görev bugün İstanbul'da gerçekleştirildi. Arif Ekmekçi'nin cenaze namazı Üsküdar'daki Selimiye Camii'nde kılındı. Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazına şehit subayın annesi Kadun Ekmekçi, ablası Gülderen Ekmekçi, 1.Ordu Komutanı Ergin Saygun, 1.Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral İbrahim Onbay, GATA Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan ile askerler katıldı.

Komutanların taziyelerini kabul eden anne Kadun Ekmekçi, konuşmakta güçlük çekerken basın mensuplarına, "Ne diyeyim ki?Bişey diyemiyorum" diyebildi. Abla Gülderen Ekmekçi de "15 yıldır bir umutla beklemiştik." şeklinde konuştu.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Ekmekçi'nin Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından top arabasına konuldu. Tören için kortej eşliğinde 1.Ordu Komutanlığı'na götürülen Ekmekçi'nin cenazesi Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.


(CİHAN)

Allah muhafaza ya..

15 yil beklemekte ne aci :(

evet çok zor bir durum...RABBİM taksiratlarını aff eylesin gani gani rahmet eylesin


evet çok zor bir durum...RABBİM taksiratlarını aff eylesin gani gani rahmet eylesin

arkadaşım , bir eğitimci tim komutanı asker basit bir eğitimde nasıl kaybolabilir , onun yerine acemilerin kaybolması gerekirdi. sonra arandı tarandı radarla,helikopterle,denizaltıyla,balıkadamla. arandı tarandı bulunamadı.11 yıl sonra aynı yerde bulundu buna bizim kümeste ördekler kıçlarıyla güler.
bu şehitimiz özel görevler icra etmiş,ve başarılı olmuştur.Kaybolma sebebi aydınlatılması gerekir...bu arkadaşımla ilgili kitap hazırlığı içindeyiz.ilginize... sevgiler


Güncel Haberler

MollaCami.Com