Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


EĞİTİMDE TEKNOLOJİ YENİLİĞİ: Akıllı Sınıf Nedir?



Görsel ve işitsel elektronik teknolojilerin kullanılarak, bir sınıfın özel olarak tasarlanmasıyla, derslerin daha anlaşılabilir ve verimli hale getirilmesi ve bu sayede eğitim kalitesinin arttırılması amaçlanmaktadır. Bu yapının ağ destekli ve internet tabanlı eğitim uygulamaları ile birleşmesiyle teknolojiyi her türlü kullanabilen mekânlar oluşturulmuştur ki; bu mekânlar “Akıllı Sınıf” olarak isimlendirilmektedir.



AKILLI SINIF DONANIMI

Video konferans sistemi
Ses konferans sistemleri
İnteraktif tahta ve interaktif ekranlar
İnteraktif kürsü
İnteraktif yazı tableti
Projeksiyon cihazları
Elektronik tepegöz
Sunum perdeleri
Ses ve mikrofon sistemleri
Bilgisayarlar
Network kameralar
Çeşitli yazılımlar
Diğer sistemler (DVD, Kayıt Sistemleri, Baskı Sistemleri vs.)

VİDEO KONFERANS NEDİR?

Uluslar arası haberleşme standartlarını kullanarak, güvenli bir şekilde ve yüksek performansla ses, görüntü ve bilgi aktarımını eş zamanlı olarak gerçekleştirebilen profesyonel sistemlerdir.

VİDEO KONFERANSIN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR

Aynı anda birden çok yerde olabilmenizi sağlar,
Meslektaşlarınızla, öğrencilerinizle, ofis dışına çıkmadan kesintisiz, sık ve güvenli iletişim kurmanızı sağlar,
Bedensel olarak bulunmadığınız ortamlarda sesiniz ve görüntünüzle sanki bedenen de ordaymış olduğunuz hissini verir ve iletişim için göz göze kontak kurabilme imkânı sağlayarak iletişimi güçlendirir,
Zamanı, kaynakları ve parayı etkili kullanma imkânı verdiği için yapılan eğitimin niteliğini artırır,
Verimliliği artırır,
Karar alma sürecini hızlandırır, gerektiğinde işinde uzman kişilere bağlanarak konuyla ilgili kesin bilgilere ulaşılmasını kolaylaştırır,
Ulaşımda harcanan zamanı, stresi ve maliyeti azaltır,
Riskleri ortadan kaldırır.

Amaç bilgisayar ekranının dev bir ekran haline dönüştürülerek, eğitime katılanların ve eğitim alanında bulunmasa dahi eğitime katılmak isteyenlerin, aynı ekran üzerinde birlikte çalışabilmesini, çalışmaları farklı dosya biçimlerinde saklayabilmelerini, önceden hazırlanmış sunumlarını paylaşabilmelerini sağlamaktır.

Çoğunlukla tahta- bilgisayar- projektör bağlantılı üçlü kullanım tercih edilirken, yalnızca tahta – bilgisayar bağlantılı kullanım veya İdemark Yazı tahtalarının bazı modellerinde olduğu gibi yalnızca tahta –yazıcı bağlantılı kullanım tercih edilebilmektedir.

Projeksiyonla kullanımda kullanıcı bilgisayar ekranını tahta üzerine yansıtmalıdır. İnteraktif modda tahta yüzeyi dokunmatik ekranlar gibi çalışır.

Tahta üzerinde gördüğünüz bilgisayar ekranınıza , tahtaya ait interaktif kalem ile müdehale edilir. İnteraktif kalem, kalem görevinin yanı sıra Mouse görevinde de kullanılmaktadır.

Kaliteli bir tahtanın yüzeyi projektörle kullanım için parlaklığı minimuma indiren özel yüzey olmalı, ayrıca; sert, yanmaz, çizilmez ve darbelere karşı dayanıklı olmalıdır.

Özellikle okullar için tercih edilecek interaktif tahtanın menü kısmı öğrencilerin kullanabileceği yüksekliğe göre ayarlanabilir olmalıdır.

şahsım adına o sınıfta ders görmeyi isterdim,teşekkürler,


şahsım adına o sınıfta ders görmeyi isterdim,teşekkürler,




aynen bende paylaşım için teşekkürler ;)

Akıllı Sınıf Kulağa ve insana hoş gelen bir proje ancak bu sistemde en önemli ayak olan CD ortamında hazırlanmış yeterli döküman, materyal eksikliği...
Okullar bu gizemli isme aldanıp hemen alıyorlar. Reklamı da yapıyorlar ancak;
1) Öğretmenler bu teknoljiye yatkın omazsa,
2) Her ders için konuyu anlatan bilgisayar ortamında dokümanınız yoksa,

Sadece var noktasında kalıyor.

İlköğretim, orta öğretim dersleri noktasında müfredata uygun elektronik ortamda ders sunum adreslerini de verirseniz öncelikle benim onlara ihtiyacım var. Atıl yatan yatırımı aktif hale getirebiliriz.

Selamlarımla

Eğitimde yetersizlik her konuda var maalesef. Mesela öğretmen merkezli eğitim sisteminden öğrenci merkezli eğitim sistemine geçişte, yıllarını eğitime adamış olan öğretmenlerimiz çok zorluklar çekti. Birçoğu eski şekilde devam etti. Öğretmenlerimizle konuşmaya gittiğimizde sürekli şikayet ettiklerine şahit olduk. Akıllı sınıfla ilgili de birçok problem çıkacak. Zaten pilot okullarda akıllı tahta ile eğitim başlandı. Veliler ve öğrenciler çok memnun olduklarını söyledi TV de. Bakanımız Hüseyin Çelik ve basın mensuplarıyla beraber ilk deneme ders yapıldı. Bu yenilikler güzel yenilikler ancak dediğiniz gibi yeterli kaynak, yeterli döküman en önemlisi yeterli öğretmen olmadıktan sonra hayal edildiği gibi olmaz.

İlköğretim, orta öğretim dersleri noktasında müfredata uygun elektronik ortamda ders sunum adreslerini de verirseniz öncelikle benim onlara ihtiyacım var. Atıl yatan yatırımı aktif hale getirebiliriz. demişsiniz.

Anladığım kadarıyla öğretmensiniz. Rabbim emeklerinizi zayi etmesin. Ben daha öğrenciyim. Maaleseef elimde kaynak döküman veya elektronik ortamda ders sunum adresleri yok. İstediğiniz kaynaklara en kısa zamanda ulaşabilmeniz , 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılının Başarılar Getirmesi ve Hayırlı Olması temennisiyle.

Saygılarımla


İlköğretim

MollaCami.Com