Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


>>Gönlümün Miracı>>

GÖNLÜMÜN MİRACI

Ben Mecnun’un olmaya hasret bir yüreğim.Sen doğuştan gönüllere taht kurmuş bir Leyla’sın.Kapına yüz sürmeye muhtacım. Beni de çağır; ki bastığın toprak olayım da dinsin acım.

Ben, ışığına gelip yanan bir pervaneyim. Sen, tüm karanlıkları aydınlatan bir ziyasın. Masivanın karanlığı çökmüş üzerime; gönlüme doğ ki dünyam aydınlansın.

Ben, sana uçan milyonlarca kum tanesinden biriyim. Sen çöllerde ölesiye özlenen bir vahasın. Uçurumlar açıldı çatlayan dudağımda Bir yudum su ver de her zerrem suya kansın.

Ben, benlik iddiasında nefsinin esiri bir köleyim. Sen, nefsin hükümranlığına kökten darbe vuransın. Ruhuma iz bırakan zincirlerimi kır ki; ruhum özgürlüğe doğru kanatlansın.

Ben, geceyi göz yaşlarına boğmuş bir başın değdiği seccadeyim. Sen bütün başların yöneldiği Mekke’de bir güneş gibi doğansın. Gönlümün Mekke’sinde yeniden doğ ki; gönlümdeki diriliş sonsuza uzansın.

Ben, şahadet şerbeti yudumlayan Sümeyye’nin(ra) son nefesiyim. Sen tevhid şelalesinden gönüllere akansın. Beni de muhabbetine gark eyle ki; paslanmış kalbim nurunla yıkansın.

Ben, kılıcını kuşanmışken huzurunda eriyen Ömer’in(ra) gözleriyim. Sen bir çift gözün dokunabileceği en güzel cansın. Yüzyıllar öncesinden gönlüme nazar et ki; bu gafil gafletinden uyansın.

Ben, sana hicret eden Ali’nin ayak izleriyim. Sen, bin bir eziyeti hiçe sayıp can pahasına varılansın. Sana gelen yolda kaybolmaktan korkan gönlüme Sen’in diyarından bir el uzansın.

Ben, Medine’ye varışını bekleyen müjdeciyim. Sen, gelişinle yaşanacak en güzel bayramsın. Gelişini bana da müjdele ki; gönül sarayım varlığınla nurlansın.

Ben, hasretinden gözyaşı döken, bastığın hutbe minberiyim. Sen, taşın toprağın bile özlemini çektiği ansın. Bir kuru dal bile Sana meftunken, bu gönül hasretine nasıl dayansın.

Ben, kapına kadar gelip de seni göremeyen bir Veysel Karaniyim. Sen, yoluna baş koyulan dönülmez bir sevdasın. Sevdalılar listesine beni de yaz ki; şu kömürleşmiş kalbim aşk ateşinde yansın.

Ben, yıllardır sevdanı dileyen bir garip dilenciyim. Sen, nice bağrı yanıkların dilindeki mısrasın. Seni görmeden dahi sevmiş binlerce yürek; gören gönüllerin yüce sevdasından bir damlacık da bu garip tatsın. Ben, Mevlana’nın ney’inden bir nağme, Yunus Emre’nin dilinden bir dizeyim. Sen gönüllerden taşıp arşa yükselen sayhasın. Titret gönül telimi de şu sağır gönlüm artık uyansın. Ben miraca çıktığın gecenin bayram eden gökleriyim. Sen, Sultan’ın hazineler bahşettiği Canan’sın. Beni de Refref ‘ine al ki; gönlümün miracı tamamlansın.


Rabbim miracını tamamlayanlardan eylesin,amin,

Ben, kapına kadar gelip de seni göremeyen bir Veysel Karaniyim. Sen, yoluna baş koyulan dönülmez bir sevdasın. Sevdalılar listesine beni de yaz ki; şu kömürleşmiş kalbim aşk ateşinde yansın.

Çok güzel bir paylaşım


Edebiyat

MollaCami.Com