Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kurban kesmeye karşı çıkan Hülya Avşar'a tepki yağdı

Hülya Avşar, kardeşi Helin Avşar'ın sahibi olduğu 'guardianturk.com' isimli sitede "Hayvan keserek bayram yapan bir dini aklım almıyor" başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.





Avşar, yazısında, tartışma yaratacak görüşlere yer verdi. Küçük bir çocuğun sözlerinden yola çıkarak 'kurban ve bayram' tartışması başlatan Hülya Avşar'a ilk tepki sivil toplum kuruluşlarından geldi. Topladıkları yardımları yurtiçinde ve dışındaki fakir insanlara ulaştıran sivil toplum kuruluşları, kurban bayramının yanlızca hayvan kesip et yemekten ibaret olmadığını belirterek 'toplumsal paylaşıma' vurgu yaptı. Avşar'ın "Hayvan keserek bayram yapan bir dini aklım almıyor" başlıklı yazısı ile ilgili basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, kurbanın dinî bir gereklilik olduğunu hatırlatarak, "Hayır yapayım, iyilik yapayım, insanlara bağışta, yardımda bulunayım anlayışı kurbanın yerine geçmez." dedi. Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Zeki Özkara, Kurban Bayramı'nın zenginlerin fakirleri kucaklaması olarak görülmesi gerektiğini anlatırken, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, kurban üzerinden tartışma yapılmasını doğru bulmadığını ifade etti. Konuyla ilgili konuşmak istemeyen Hülya Avşar ise menajeri aracılığı ile bir süre bekleyeceğini, gelen tepkiler üzerine konuşup konuşmayacağına karar vereceğini duyurdu.

Ayşegül Aybar
zaman

hayvan keserek bayram yapmak akli sirri ermiyen kisinin yaptiklari ile bir toplumu nasil dejenere ettigi nasil insanlarin ahlakini bozdugunu akli sirri cok iyi eriyor olmali..

ağzı olan konuşuyor >:(

Söylediği şey çok yanlış olmuş ne demek ''hayvan keserek bayram yapan bir dini aklım almıyor'' ??? :(

Allah muhafaza bu sözler insanın imanını zedeler.. Rabbim hidayet nasip eylesin.. :'( :'( :-\


Güncel Haberler

MollaCami.Com