Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Keşke Hz. Peygamberi Görseydik de Ne Malımız, Ne Evladımız Olsaydı

[color=red]Sevgi ve aşkımın güneşi





Sevgi güzelliktir, aşk ise mutluluğa eriştiren gönül bağıdır. Sevginin özü büyüktür. Bu özde Hz. Muhammet (s.av.) efendimizdir. O sevgi ve aşkın en büyük temsilcisidir. Efendimiz yaşamı boyunca tüm insanlığa sevgi ve aşk ile Allah'ı tealayı anlatmış. Öylesine etkileyici ve güzel sözlerle anlatmıştır ki insanlar cehalet dönemindeyken onun anlatışı ve nuru sayesin de karanlıktan aydınlık bir zamana kavuşturdu.

Sevgiyi ve aşkı bulmak kolaydır. Ama bu sevgi ve aşk maddi olunca geçici olur. Manevi sevgi ve aşkı bulmak ise hem bu ezeli dünya da hem de ebedi sürecek ahirette mutlu olmamızı sağlar.

Sevgili peygamberimiz insanlara sevgiyle davranarak tüm insanlığa örnek olmuştur. Sevgi ve aşk ufacık kelimelerden oluşsa da, bu iki unsurun kalpteki yeri çok büyüktür. Örneğin; bir beşer bir başka beşere tebessümle davranırsa o beşer de ona tebessüm ve sevgiyle karşılık verir. Buda insanlar arasında güveni artırır.

Biz beşerlerin sevgili peygamberimize duyduğumuz sevgi ve aşk sonsuzdur. Onun sevgisiyle avunmak, onun sevgisiyle yaşamak sanki o yanımızdaymış gibi çevremiz güzelleşiyor. Onu sevgi ve aşkla andığımızda kâinatta ki güller tebessümle açıyor.

Sevginin sermayesi ve aşkın şifresi peygamberimizde gizlidir. Ona duyduğumuz sevgi ve aşk artıkça onun güzel ahlakından da yararlanmış oluruz. Onu her sevgi ve aşkla andığımız da; ne dert, ne tasa, ne hüzün, nede ayrılık kalır, ezeli ve ebedi dünya da.

Sevgili peygamberimiz (s.a.v) efendimizi hiç görmemiş ama ona iman edenler. Yani bizler onun hayatını okuduğumuzda keşke onu görseydik deriz kendi kendimize.

Gönlümüzün Sultanı hani sen Ebu Hureyre'nin diliyle haberler uçurup; "benden sonra öyle kimseler gelecekler ki, keşke peygamberi görseydik de ne malımız ne evladımız olsaydı diyecekler" sözünü nakletmiştin ya, işte şimdi bizler seni görmek çok istiyoruz. Keşke hiçbir şeyimiz olmasaydı da seni görebilseydik. Kâinatın gülünü ve kokusunu tadabilseydik diyoruz. Senin sevgin ve aşkın ile avunuyoruz şu ezeli dünyada.

Çünkü sen, Habiballah, Nebiallah, Resulallahsın, sen Muhammed-ül emin olduğundan.

Seven sevdiğinin kapısından boş dönebilir mi? Hiç. Seven beşer, sevilen ise güllerin ve kâinatın efendisi.

Ya resulallah; sev beni sevdir beni, kapından boş döndürme beni.




Hüseyin AKGÜL

Ya resulallah; sev beni sevdir beni, kapından boş döndürme beni.

emeğine sağlık firdevs

kişi sevdiği ile beraberdir.kardeşim Allah seni sevdiklerinle beraber kılsın.


kişi sevdiği ile beraberdir.kardeşim Allah seni sevdiklerinle beraber kılsın.


amin cümlemizi inşallah teşekkürler firdevs ;)

Amin...
Rica ederim, ilginizden ötürü hepinize ayrı ayrı ben teşekkür ederim arkadaşlar...

;) ;) ;yine çok güzel bişeye imza atmışsın.tşkkr edriz ;) ;) ;)

Rica ederim Leyya...
Değerli yorumun için ben teşekkür ederim...

selamın aleyküm kardeşim ne güzel etmişin de bu yazıyı sitene koymuşun ama beni üzen bir konu oldu bu yazılıyı ben deniz yazmıştım keşke altına kimin olduğunu ve hangi siteden aldığını yazsaydın bu beni üzdü aslında siteden kaynak gösterilmeden alınyordu ama neyse yinede hakkım helal olsun sana
SEVGİ VE AŞKIMIN GÜNEŞİ
YAZAN: HÜSEYİN AKGÜL
http://www.hossada.biz/index.php?sayfa=yazi&kateid=4&id=527

kusura kalmayın kardeş ilk açtığımda fromda yazanın ismini göremedim ama daha sonra fark ettiğimde yazıyordu kusura kalma sen hakkını helal et aeo


kusura kalmayın kardeş ilk açtığımda fromda yazanın ismini göremedim ama daha sonra fark ettiğimde yazıyordu kusura kalma sen hakkını helal et aeo

:)
Öncelikle böyle güzide bir eseri yazıp bizlere de böyle güzel bir eseri okuma imkanı verdiğiniz için biz size teşekkür ederiz... ;)
Elimizden geldiğince yazar ismi belirtiyoruz, aynı bu yazıda yazar ismi belirttiğimiz gibi... ::)
Ne demek efendim, estağfirullah ne kusuru... :)
Konunun başlığına gelince dikkat ettiyseniz konunun için de belirtmiştim Sevgi ve Aşkımın Güneşi diye bir başlıkla giriş yapılmış ama dikkat çeksin diye forum başlık kısmında ufak bir değişiklik yaptım umarım kızmamışsınızdır... ::)
Hakkımız var ise helal-i hoş olsun, siz de helal edin ... ;)


Sevgili Peygamberimiz

MollaCami.Com