Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İşte 3G özellikli Blackberry Bold



Turkcell, üçüncü nesil (3G) sistemine geçilmesi çalışmaları kapsamında, Kanadalı Research In Motion tarafından üretilen ve 3G özelliklerine de sahip olan 'akıllı telefon' Blackberry Bold'u Türkiye'ye getirdi.

BlackBerry Bold akıllı telefonunun özellikleri arasında aşağıdakiler yer alıyor:

Boyutlar: 114 x 66 x 15 mm. Yaklaşık ağırlık (çıkarılabilir pili dahil) 133 g.

Şık, parlak yüzeyli zarif tasarım.

Yarım VGA (217 ppi, 480x320 çözünürlük) renkli LCD ekran inanılmaz bir görüntü kalitesi sunuyor.

Yeni tasarımlı hassas klavye hızlı ve doğru yazı yazmayı sağlıyor.

Üç bantlı HSDPA'yi ve şirket sınıfı Wi-Fi (802.11 a/b/g) şebekelerini desteklemesi ve yeni nesil 624 MHz mobil işlemcisi sayesinde, e-mail ek dosyalarının indirilmesi, video streaming yapılması ve web sayfalarının 'render' edilmesi kısa sürede mümkün oluyor.

İyileştirilmiş 'rendering' yeteneği ve yüksek indirme süratinin yanı sıra, sisteme entegre GPS, BlackBerry® haritalarını ve diğer coğrafi mevkiye dayalı uygulamaları destekliyor.

128 MB Flash belleğin yanı sıra 1 GB'lık sistem üzerindeki mevcut bellekle birlikte, yandan kolayca erişilebilen bir mikro SD/SDHC* kart girişi de var.

Yeni, iyileştirilmiş yüksek performanslı tarayıcı ve yüksek çözünürlüklü ultra parlak ekranı sayesinde, hareket halindeyken de, masa üstü bilgisayar kalitesinde bir internet tarama deneyimi sunuyor. İzleme yuvarlağı mouse görevini yerine getirerek, web sitelerinin "sayfa" veya "sütun" görünümü seçenekleriyle kolayca izlenmesini mümkün kılıyor. Ayrıca, işaretleyip tıklayarak, web sayfasının belirli bölgeleri büyütülebiliyor, çeşitli ayarlarla da, kullanıcı tam bir masa üstü bilgisayar HTML içeriği ve sayfa düzeni veya mobil sayfa düzeni arasında seçim yapabiliyor. E-mail eki olarak gönderilen dosyalar da artık tarayıcının içinden indirilebiliyor. Sistem ayni zamanda streaming videolarının izlenmesini de destekliyor ((RTSP - gerçek-zamanlı streaming protokolu).

Önceden yüklenmiş DataViz® Documents to Go® özelliği sayesinde Microsoft® Word, Excel or PowerPoint dosyaları indirilebiliyor ve düzeltmeleri doğrudan doğruya ekran üzerinde yapılabiliyor.

Video kayıt yetenekli 2 megapixel kamera **, entegre flaş ve dijital zoom.

Sesle Başlatılan Aramalar (VAD) için Hoparlörden Bağımsız Ses Tanıma (SIVR), 'hands-free' kulaklıklar, stereo kulaklıklar, araç kitleri (Bluetooth Uzaktan SIM Erişim Profiline bağlanan araç kitleri de dahil olmak üzere) ve diğer Bluetooth yan gereçlerini destekleyen Bluetooth® 2.0 de dahil olmak üzere çeşitli üstün nitelikli telefon özellikleri.

Müzik ve video yönetimi için, BlackBerry® Desktop Manager yazılımı içinde, Roxio® Media Manager for BlackBerry®'in yanı sıra, fotoğraflar üzerinde değişiklik yapılmasını ve bilgisayarda fotoğraf albümü oluşturulmasını sağlayan Roxio Photosuite® 9 LE de var. Müzik kolleksiyonlarını iTunes® ile yapanlar için, yeni BlackBerry® Media Sync uygulaması, iTunes dijital müzik kolleksiyonlarının akıllı telefonla kolayca eşleştirilmesini sağlıyor ***. Yüksek Süratli USB 2.0'yi desteklemesi sayesinde tüm dosyalar bilgisayardan BlackBerry Bold akıllı telefonuna kolayca aktarılabiliyor.

BlackBerry® Internet Service desteği sayesinde en çok kullanılan ISP e-mail hesapları da dahil olmak üzere en fazla 10 kadar kişisel ve şirket e-mail hesabı açılabiliyor.

İşletmelerdeki uygulamaları destekleyerek IBM® Lotus® Domino®, Microsoft® Exchange, and Novell® GroupWise® ortamlarında ileri güvenlik ve IT yönetimi sağlayan BlackBerry® Enterprise Server desteği

*İBB Trafik: İBB CepTrafik ile kullanıcı anlık trafik bilgisine, istediği zaman ve istediği yerden ulaşır. Trafik ve yol bilgilerine, seyahat öncesinde sahip olma imkanı tanıyan İBBCepTrafik servisiyle, sürücü ve yolcular, cep telefonlarını kullanarak, günün her saatinde anlık trafik durum bilgilerine ulaşabilir.

*MatriksMobile: Kullanıcı cep telefonundan finansal piyasalara ilişkin en son fiyat ve haber bilgilerine erişip; sisteme üye aracı kurumlar aracılığı ile portföy izleme, yönetme, hisse senedi alım satım işlemlerini yapabilir.
*Webraska Navigasyon: Navigasyon; uydu aracılığı ile kullanıcının mevcut konumunu belirleyen ve belirlenen varış noktasına en kısa, optimum yol güzergahını tespit eden, sesli ve görsel yönlendirmelerle hedefe doğru bir şekilde ulaşımı sağlayan sistemdir. Kullanıcı gitmek istediği yerin adresini sisteme girdiğinde, konumu kısa sürede belirlenir, en uygun alternatif yol seçenekleriyle sunulur ve zaman tasarrufu sağlanır.


Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com