Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ben nerde hata yapiyorum?

Uzun yazıları okumak hakikaten sıkıcı olabiliyor; ama kısa olunca da üzerinde düşünülecek ve eleştirilecek bir yönü olmuyor,

sözüne takıldığıma göre hata orda olsa gerek!

çünkü hata aslında kimine göre hatadır,kimine göre değildir,

aslında hata kelimesinin kendisi hata!

insan uzunda olsa kısada olsa okumayı ve düşünmeyi seviyorsa sıkılmaz okuduğu şeyden,

insanlar ciltlerce kitap yazıp bazen meramlarını anlatamıyorlar ama bazen tek bir kelime çok uzun şeyler anlatır ve düşündürür,

yani düşünmek için,özellikle eleştirmek için uzun uzadıya yazmaya gerek ,

mesela ben en sinir olduğum laflardan biri olan 'hadi be sende 'lafı için sayfalarca yazabilir ve karşıdakini eleştiri bombasına tutabilir ve hata yaptığını kabul edene,pes diyene kadar sözü ,yazıyı uzatabilirim,

Hata yapmaktan korkan bir insan hiç bir şey yapamaz!

ben bu yazıda nerede hata yaptığımı biliyorum,

sizce nerde hata yaptım?

Bence ''Yaşlılık ne demek kendini hak yolunda gören için...'' cümlesi soru cümlesi. Şayet kendini hak yolunda görenlerin yaşlı olmayacağını anlatmak isitiyorsanız cümle şöyle olmalıydı bence: ''Kendini hak yolunda görenler için yaşlanmakta ne demek! '':D

ben nerde hat yapıyorum?

oyuna ilgi arttığı için aynı kişinin hatasını birden fazla kişi bulmaya çalışıyor. Bu da karışıklığa sebep oluyor. Buna çözüm bulmak lazım.

Ben nerde hata yapıyorum?

Şurada; bu oyunun sürekli çıkmazda olduğundan behsediyorsunuz. Şimdi birde karışıklık olacağını eklemişsiniz. Oysa güzel bir oyun. Diyelim ki tıkandı oyunu başlatan kişi farklı bir yol gösterir oradan devam ederiz. E ne de olsa 'demokraside çareler tükenmez' 8)
Birde kelime, cümle ve imla hatalarından öte bakış açıları ile ilgilensek diyorum ::)

Yorumların kısa veya uzun olmasından söz etmem gerekirse; Bence çok uzun olmaları gerekmez.
Hatasız kul olmaz kabilinden azın içerisinde de hata payı vardır diyorum :)
Ama bazı konular vardır ki destan yazmak icap eder, bazı konular vardır ki az kafidir. Konu ve yorumlar neticesinde bir sondaki kişi duruma göre yorumunu yapar diyorum ve soruyorum:

Ben nerede hata yaptım?

''Birde kelime, cümle ve imla hatalarından öte bakış açıları ile ilgilensek diyorum''
Demişsiniz bu uyarı 3,5 defa yapıldı mesela bu bir hata olabilir. Karışıklık konusunda hala iddialıyım zira bir kişiye üç kişi cevap verirse karışıklık muhakkaktır.:D

Ben nerde hata yapıyorum?

Eh hata tescillendi desenize :D
Madem siz de olumlu düşünün. Karışıklık olursa ne güzel biz de çözmek için uğraşırız. Şimdi ortak bir nokta bulmaktan hayıflanırken o zaman da noktaların çokluğundan hayıflanırızya ayrı bir mevzu :)

Karışıklık olmasından korkmanızı da bir hata olarak görüyorum.
Mesela o zaman da 3-5 kişiye birden yorum yaparız ne var yani :D

Oyun kuralına uyayım diyorum ve soruyurum: ben nerede hata yaptım...

Çözüm bulmak lazım deyip bir kenara çekilmekle hata yapıyorsunuz!..

Eğer oyunda karışıklık olduğunu düşünüp dile getiriyorsanız; yanında çözüm için bir öneri sunabilirdiniz:)

Genelde de hep böyle değil midir? Ortada bir problem olduğunda çözüm aramak veya çözüm önerisinde bulunmak yerine burada bir problem var çözün lütfen deriz:)

Konunun alanını biraz daha genişletecek olursak; bulunduğumuz ortamlarda problemi algılamakta çok ustayızdır fakat çözümlenmiş bir sorunu farketmekte bazen o kadar da usta değilizdir. Ya da problemsiz sürüp giden hayatımızın kıymetini bilmiyoruzdur belki. Hiç problem yaşamadan onlarca, yüzlerce saat geçiriyorken problemli 1 dk'ya tahammül edemiyoruzdur ve farklı bakış açıları geliştiremiyoruzdur:)

Hımm nereye geldik: tahammülsüzlük... Bu konu üzerinde düşünülebilir fakat yine de belirtmekte fayda görüyorum, çözüm önerisi sunmuyorsak bile bir problemi farkettiğimizde bunu dile getirmek güzel bir adım olsa gerek;)

Ve son olarak sizden ricam: olumlu ve olumsuz iki eleştiri yaparken ben nerde hata yaptım? ::)



(Dipnot: Benim konuyla ilgili önerim, herkes bir üsttekinin yazdıklarıyla ilgilenirse oyun daha akıcı devam edecektir)


Yalnız şimdi bir başka sorunla karşılaşmış bulunuyorum ben üstteki arkadaşın yazısına cevap verene kadar benden önce 3 yorum gelmiş ne olacak şimdi ;D

Bunun için önerisi olan var mı?

Belki kısa alıntılar yapılarak bu bir sorun olmaktan çıkar kim hangi yoruma ne cavp vermiş böylelikle anlaşılmış olur;)

Oyundışı yorum;
Yalnız şimdi bir başka sorunla karşılaşmış bulunuyorum ben üstteki arkadaşın yazısına cevap verene kadar benden önce 3 yorum gelmiş ne olacak şimdi ;D

Profil \ Forum ayarları \ Mesaj gönderirken yeni bir cevap gönderilirse uyarma.
Bunu uyarma değil de uyar olarak ayarlarsak biz yorum yaparken gelen cevapları görmüş oluruz ona göre bir yol çizeriz.

Ama yapılan onca yorum boşa gitmemeli. Peki ne yapabiliriz ::)
Yapılan yorumun hangisine ait olduğunu belirtebiliriz.
Daha güzel fikri olan vardır muhakkak. Dinliyorum... :)

Ben sorun var çözüm bulalım demekle bir nevi yem attım sadece biraz daha hareketlendirmek kızıştıamk için okadar. Bunu bir hata olarak görmek le hata yaptın. :P Ayrıca siz yorum yaparken üç cevap dah gelmiş demişsiniz ben hala çokta uzun yazmamaktan tarım zira böyle karşıklık çıkıyor işte. Bence kısa ve öz olmalı. Bu daha da zorlayıcı olur daha zevkli?
ben nerde hata yaptım?

bir önceki konuyla ilgili açıklama yapmakla hata yaptınız. o mevzuyu arkada bırakıp yol almalısınız. sizin düşüncenize başka bir pencereden bakılmış ve güzel bir tespitte bulunulmuş. oyun gereği açıklama yapmasanız daha iyi. bir önceki yoruma başka bir açıdan bakıp yol al. sadece hata bulmak değil başka bir açıdan bakıp devam edilmeli. ben sizin yorumunuzla ilgili olarak "uzun yazılmamalı kısa ve öz olmalı" yerine bir de bu açıdan düşünün "bazende uzun ve açıklayıcı olması gerekebilir" diyorum.ayrıca işleri zorlaştırmaya ne gerek var. ;D
diğer yorumlarla ilgili açıklamlar yapmayı çok isterdim. pekçok yakalanacak şeyler var hepsi gözden kaçmış. :) ama herkes bir önceki konuyla ilgili yorum yapsa daha iyi.
bu oyunun felsefeyle ilgisi yok. sadece laf cambazlığı.. :P aslında bu oyun karşındakinin hatasını bulmayıiyi öğretiyor. bide kendi hatalarımızı bulmayı öğreten bir oyun olsa..:)

ben nerde hata yaptım

''Aslında bu oyun karşındakinin hatasını bulmayı iyi öğretiyor,birde kendi hatalarımızı bulmayı öğreten bi oyun olsa''
Derken hata yaptınız.Zira bu oyun sadece başkasının hatasını değil,aslında kendi hatalarımızı da öğretiyor.Çünki ben nerde hata yaptım demekle kendi hatanı araştırıyorsun.Dolayısı ile gelen cewapta hatanı bulabilirsin kanaatindeyim..
Ben nerde hata yaptım?

"Gelen cevapta hatanı bulabilirsin" demekle yazdıklarınızda hata olduğundan eminsiniz. Oysa alttaki üyeye "ben nerde hata yaptım?" derken yazdıklarımıza eleştiri yapılmasını bekliyoruzdur. Gelen eleştiriye göre bir değerlendirme yapabiliriz.

Bizim için olumlu veya olumsuz eleştiri yapılmasının ise bir önemi yok, amacımız farklı düşünce yapılarını görebilmek ve bakış açımızı genişletebilmek olsa gerek.

Ben bu oyundan bunları anladım, anladıklarım arasında ben nerde hata yaptım?:)

Hatasız kul olmaz.
İnsanlar hatalar yaparak yaşamlarında doğru bir yön bulma çabası içinde olurlar her zaman.

Akıllı olup dünyanın derdini çekiceğime deli olup herkes benim derdimi çeksin diyenleri hiç hoş karşılamamışımdır.

Hayatta yaşam prensibim şudur:

İnsanlara her zaman 2.ve 3. bir şans veririm.İnsanları kaybetmeyi değil kazanmaktır amacım.Ama bu şu değildir, karşımdakinin beni aptal saf görüp enayi konumuna düşüreceği hissi oluşmasın.İyi niyetimi suistimal edenler üçüncü haklarınıda boşa harcadıktan sonra artık benden onlara karşı bir güven duygusu,samimiyet ve insiyatif oluşmaz.sosyal ilişki düzeyim kuru bir selamdan öteye gitmez .Hatta o kişi varlığıyla bana zarar veriyorsa tamamen hayatımdan uzaklaştırırım.

Bu şekilde davranarak ben nerde hata yapıyorum?...

"Hatasız kul olmaz" diyerek söze başlamışsınız; insanları kaybetmemek için onlara verdiğiniz 2 ya da 3 şansı 4, 5, 6... hatta daha fazla rakamlara çıkarmalısınız. Anlamadığım bir diğer konu, insanlar neden sizden şans ister? Kul hatasız olmaz; ama tamamen de hata dolu olmaz. Mutlaka sizin de güzel görebileceğiniz bir yanı olmalı.

Ayrıca insanlar yaşamlarında doğru yönde ilerlerken her zaman hata yaparak ilerlemezler. Zaman zaman hatalarla karşılaşırlar ve bu hatalar onlar için bir ders olur. "Doğru bir yön" çabası içinde olmayan/olmak istemeyen "hata" yapıyordur.

Bir kişi ne kadar zararlı olsa da varlığı zarar değildir. Düşünceleri ya da hareketleri zarar oluşturabilir. Size göre zararlı olan, bir başkası için oldukça faydalıdır belki.

Ben nerede hata yapıyorum?

Sn. farukaktaş inanın bi hata yok ,sonuna kadar katılıyorum yazdıklarınıza!

Ne olacak şimdi?

Ben nerede hata yapıyorum ?


Smart Oyun

MollaCami.Com