Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İdrak sahiplerine ibret levhası....!

yahudi ve hrıstıyanların önem verdikleri günlerden ve onların adetleri olan şeylerden uzak durmalıdır..

HIRİSTIYANLARIN OYUNU!

mesela yılbaşı, doğum günü, anneler günü, babalar günü vb. şeyler biz müslümanlar için hıristiyanların oynadığı bir oyundur. biz annemizi babamızı yada sevdiğimiz kişileri sadece bu günlerdemi seviyoruz? yada bizim kendi bayramlarımız, kandillerimiz varken neden onların tuzaklarına düşüpte aynı güne önem veriyoruz..
bu sözde önemli (!) günler biz müslümanların arsına sonradan girmiş ve hızla yayılmıştır

ancak peygamber efendimiz ''men teşebbehe bilkavmi fehüve minhüm''
''kimki bir kavme benzerse onlardandır'' buyurmuşlar

RABBİM YAHUDİ VE HRISTIYANLARA BENZEMEKTEN HEPİMİZİ MUHAFAZA EYLESİN...... AMİİİNNN

YAHUDİLERİN OYUNU!

öncelikle şu bilinmelidirki İslamın ve müslümanların baş düşmanı yahudidir.bakın yahudiler kutsal saydıkları yahud isimli kitapta müslümanlar için ne öylüyorlar
''nasıl insan hayvandan üstünse yahudide müslümandan üstündür''

yahudilerin bizlere oynadığı oyunların başında kumar geliyor

''ey iman edenler (iman şerefi ile müşerref olanlar) içki kumar ve fal okları şüphesiz şeytanın işi, pilikleridir.bunlardan sakınınki kurtuluşa eresiniz..''
maide suresi ayet 93

islama göre karşılıklı oynanan herşey kumardır:

TAVLA OYUNUnu ele alalım:15 pul bir tarafda 15 pul diğer tarafda olmak üzere 30 eder buna 2 de zar ekle 32 eder bu islamın 32 farzına karşılık değilmi?

KAĞIT OYUNU:52 kağıt ile oynanır 2 de joker 54 eder islamda 54 farza denktir

KÜMKE OYUNU:bunu oynayanlar 104 kağıt ile oynarlar bu sayı neye işarettir?peygamberlere indirilen kitap ve suhufun adedi değilmi?

İSKAMBİL OYUNU.28 kağıt ile oynanır kur'an' kerimde ismi geçen peygamberlerin adedi 28dir

sizce bunlar bir tesadüfmüdür??? ??? ???

not:ilk defa yazıyorum Bir hatamız olmuşsa afv ola..... ;)

eline sağlık kardeşim çok güzel bir hatırlatma
RABBİM böylesi kötü fiilerden cümlemizi muhafaza eylesin


eline sağlık kardeşim çok güzel bir hatırlatma
RABBİM böylesi kötü fiilerden cümlemizi muhafaza eylesin

Amin...
Emeğinize sağlık kardeşim. Önemli bir hatırlatma.

sizinde gözlerinize sağlık beğenmenize sevindim...

yalnız alıntı olduğunu yazmayı unutmuşum özür dilerim.... :-[ :-[ :-[


eline sağlık kardeşim çok güzel bir hatırlatma
RABBİM böylesi kötü fiilerden cümlemizi muhafaza eylesin

kardeşim güzel hoş yazıyosunda baglantıların ilginç geldi dünyada herşey degiştinin farkında degilsin degişmeyen tek bir şey var onuda bilyorsun biz onu ne kadar yüceltecegiz bence onu düşünelim

Okudugum bir yazıya göre tavlanın yapılasının amacını anlatayım sana ha bu arada tavla oynamayı pek bilmem ısrar edilirse belki yani fazla anlamam gelelim konuya Dünyada hüküm süren iki kralık varmış bir krallık diger krallıga bir hediye vermiş bu hediye at,fil,kale,piyon vs taşalardan oluşan oyun olan santrancı vermiş. diger krallıkta bizde bir hediye verelim demişler ve ozamanlar tavlayı yapmışlar. tavlayı vermişler kral tavladaki zarları görünce saşırmış demişki bunlar ne diger kral demişki birazda sanş lazım bu onun içindir. sansın kimin tarafından verildigine ibarettir.

yorumlarınız için teşekkür ederim...

ancak sizin anlattığınız bunların helal olduğunu göstermez...ayrıca şansın hz Allah'ın yaratmasıyla olduğunu anlamak için bu oyunları oynamak gerekmez...

Şans oyunları kazanma ve kaybetme ihtimalinin olduğu oyunlara denir.Bu bakımdan eğer kazanma ve kaybetme ihtimali varsa bu oyunlar şans oyunu kısmına girmektedir.Hatta kişi kazanacağına eminde olsa oynaması caiz değildir.

İslam dini kumarın azınıda çoğunuda haram kılmıştır.

''ey iman edenler,şarap kumar, dikili taşlar (putlar) şans okları bunlar şeytanın işi ve pislikleridir.Bunlardan uzak durunki kurtuluşa eresiniz.''

Sual: Okey, kağıt vs. gibi oyunlar, çayına veya vakit geçmesi için oynandığında günah olur mu?
CEVAP
Çayına oynamak da kumardır ve haramdır. Bu oyunları öylesine oynamak tahrimen mekruhtur. Devamlı oynanırsa haram olur. Oyun oynamak malayanidir, boş iştir.

İnsan, dünyaya oyun ve eğlence için gelmemiştir. Dünya iş ve kazanç yeridir. Dünya ahiretin tarlasıdır. Burada ne ekilirse, ahirette o biçilecektir. Boş vakit fırsat ve ganimettir. Faydalı iş yapmadan vakit geçirmek vakti öldürmek olur. Dünyada yapılan her işin, her nefesin hesabı kıyamette sorulacaktır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kıyamet günü, herkes ömrünü ve gençliğini nerelerde geçirdiğinden, malını nereden kazanıp nerelere harcadığından ve ilmi ile amel edip etmediğinden sorguya çekilecektir.) [Tirmizi]

Peygamber efendimiz, tavla oynayan bir grup insana buyurdu ki:
(Oyunla meşgul olan el ve kalblere, boş ve bâtıl sözlere yazıklar olsun!) [Beyheki]

Böyle oyunları parasız, eğlence için oynamak da uygun değildir. Çünkü hadis-i şeriflerde buyuruldu ki;

(Tavla oynadıktan sonra kalkıp namaz kılan, irin ve domuz kanı ile abdest alıp namaz kılana benzer.) [İ. Ahmed]

( tavla ve benzeri haram olan oyunları oynayanlara rastladığınız zaman, selam vermeyin! Selamlarını da almayın!) [Deylemi]

Yukarıdaki hadis-i şeriflerin açıklaması olan fıkhi hüküm ise şöyledir:
(Tavla, satranç, 14 taş, tavla gibi oyunları oynamak tahrimen mekruhtur. Devamlı oynanırsa haram olur. Eğer bir farzı yapmaya mani olursa yahut para için oynanırsa yine haram olur.) [Redd-ül Muhtar 5/253

(Bir kimsenin boş şeylerle vakit geçirmesi, Allahü teâlânın onu sevmediğinin alametidir.) [Mektubat-ı Rabbani]

İmam-ı Gazali hazretleri ile İmam-ı Şafii hazretleri, ara sıra satranç oynamanın mubah, devamlı oynamanın ise tenzihi mekruh olduğunu bildirdiler. Nitekim, İmam-ı Şafii hazretleri, (Satranç oynamak, din ve mürüvvet sahiplerinin âdeti değildir) buyurdu.

spor gibi faaliyetlerde de aynı şeyi söylemek mümkündür.namaz geçirilmeyecek,kumara girmeyecek,vucudun başkalarına gösterilmesi caiz olmayan yerlerinin açılmasına meydan verilmeyecekse dinen bir mahzur söz konusu değildir.
Dinimiz de gerek faydalı olması bakımından gerekse zararsız olması bakımından ok atmak, mızrak kullanmak, yüzme, koşu, ata binmek, güreş gibi oyunları ve yarışları meşruu kılmıştır.hatta bunlardan bazıları hakkında şöyle rivayetler vardır:
Hz rukane'nin müslüman olmasına, peygamber ef. (s.a.v) ile güreşmesi ve üç defasındada Peygamber ef.in kendisini mağlup etmesi vesile olmuşdur. denilmektedir.

Yine P.E.in hz aişe ile yarıştığı ve müteaddit defalar onu geçtiğide rivayet olunmuşdur.Keza Efendimiz(s.a.v.) habeşlilerin mızrak oyunlarını hz aişe ile birlikte izlemiş ve bunların kumara girmediği takdirde caiz olduğunu kendi hayatlarında göstermişlerdir.

yine cihad meydanlarında mücahidlerin yardımcısı olan atı övmüş, ve savaştan önce düzenlenen at yarışlarında birinci gelenlere çeşitli armağanlar vererek bu sporu desteklemiştir.burada asıl gaye,savaşa hazırlık ve savaş öncesi bir eğitimdir.
fakat hemen belirteyimki islamın meşruu kıldığı bazı oyun ve eğlencelerde bugün
bazı uygulamalarla helal dairesinin dışına taşılmıştır.mesela güreş yarış ve yüzme gibi şeylerde başkalarına gösterilmesi caiz olmayan yerlerin açılması gibi.
bunlardan bazılarıda kumara karıştırılmıştır. at yarışı, piyango gb.

mesela yarış caiz iken ortaya atılan iddia ('eğer ben seni geçersem sen şunu ver sen beni geçersen şunu vereyim'' gb) sebebiyle helal olmaktan çıkıp haram olur..

inşaallah açıklayıcı olur..

Allah celle celaluhu razı olsun kardeşim. Açıklamaların için de tekrar teşekkür ederiz.


Allah celle celaluhu razı olsun kardeşim. Açıklamaların için de tekrar teşekkür ederiz.


beğenmenize sevindim. sizinde gözlerinize sağlık ...


Serbest Kürsü

MollaCami.Com