Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yürümeyenleri Yürütelim Kampanyası

YÜRÜYEMEYENLERİ YÜRÜTELİM KAMPANYASI

Konya'dan Kayseri'ye gelerek 10 bedensel engelli vatandaşa ''Yürüyemeyenleri Yürütelim'' kampanyası çerçevesinde tekerlekli sandalye dağıtan Acil Hastalara Yardım Vakfı ekibini, duygulu anların yaşandığını dağıtım sırasında en çok 21 yaşındaki yatalak Selçuk Akçiçek hüzünlendirdi. Selçuk Akçiçek'in Sancaktepe Mahallesi Çavuşçıkmaz Sokak'taki evine, Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç ile birlikte giden Acil Hastalara Yardım Vakfı Genel Başkanı Süleyman Doğan ve ekibi, duygulu anlar yaşadı.
Baba İsrafil Akçiçek (46), oğlu Selçuk'un doğuştan bedensel engelli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''2 yıl önce az da olsa yürüyebiliyordu ve toplumun içindeydi. Ancak, gün geçtikçe yürüyemez oldu. Bedensel engelli olduğu için de bazı komşular bana çocuklara zarar verebilir düşüncesiyle 'Delini götür de ağaca bağla' diyor. Bu nedenle çok üzülüyorum ve ağlıyorum. Sağlıklı vatandaşlarımız bana yaptıklarını diğer özürlü vatandaşlarımıza veya ailelerine yapmasınlar. Çünkü yarın kimin ne olacağı belli değil. Bir bakarsınız benim oğlum sağlığına kavuşur, dalga geçenler özürlü olur'' dedi.



Anne Neriman Akçiçek de (40), oğlunun her türlü ihtiyacı ile ilgilendiğini söylerken, göz yaşlarını tutamadı ve konuşmasına şöyle devam etti:
''Oğlumun yemeğini yediriyorum. Tuvalet ihtiyacını gideriyorum. Altını değiştiriyorum. Kısacası oğlumun her şeyi ile ben ilgileniyorum. Onun emsalleri şimdi 8 aylık askerken o burada yatalak bir şekilde yatıyor. Ama yine de oğlumu askere gönderiyormuş gibi ellerine kına yakacağım.''

Bunun üzere Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, Kayseri Garnizon Komutanı ve 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Veysi Ağar ile görüşüp, Selçuk Akçiçek'in bir günlüğüne dahi olsa temsili askerlik yapmasının sağlanacağını ifade etti.
Acil Hastalar Yardım Vakfı Genel Başkanı Süleyman Doğan ise babası Abdülhamit'in gece yatağına yatıp, sabah kalktığında kör olduğunu ifade ederek, ''Benim babam için de kör Hamit derlerdi. Bu yüzden çok utanırdım. Sanki bir hırsızın ismini söylüyorlar gibiydiler. Bu çok kötü bir duyguydu. Bu yüzden çok ağlardım. İnsanlarımız özürlü vatandaşlarımıza bu tür lakapları takmamalılar. Onlara isimleriyle hitap etmeleri daha iyi olur'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Acil Hastalar Yardım Vakfı Başkanı Süleyman Doğan, bedensel engelli Selçuk Akçiçek'e tekerlekli sandalye hediye etti. Bu sırada anne Neriman Akçiçek yine göz yaşlarını tutamadı.
Vakıf Başkanı Doğan ve Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Kılıç ile beraberindekiler, Kayseri ve ilçelerindeki 10 ayrı bedensel engelli vatandaşı evlerinde ziyaret ederek, tekerlekli sandalye hediye etti.



EngellilerKulubü.net'ten alıntıdır


Engelliler Köşesi

MollaCami.Com