Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


‘Sağ Ayağım Herşeyim’

SAĞ AYAĞIM, HER ŞEYİM...




Doğuştan iki kolu bulunmayan ve bir bacağı diğerinden kısa olan 10 yaşındaki Ayşe Yılmaz, sağlam olan ayağıyla ayağıyla yiyor, içiyor ve yazı yazıyor.
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen ''Bir engeli de sen kaldır. Bir engelliyi de sen güldür'' kampanyası kapsamında Konya'da dağıtılan 75 tekerlekli sandalyeden birini alan Ayşe Yılmaz, büyük mutluluk yaşadı. Doğuştan iki kolu olmayan Ayşe Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir bacağının da kısa olduğunu bu yüzden hayatını güçlükle sürdürdüğünü söyledi.
Yürümekte zorlandığı için annesinin yardımıyla okuluna gidip gelebildiğini ifade eden ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Yılmaz, tüm hayatının sağlam olan tek ayağına bağlı olduğunu anlattı.

Ayağı sayesinde yazabildiğini ve böylece eğitim alabildiğini ifade eden Yılmaz, ''sağlam ayağım sayesinde saplı bardaktan su içebiliyorum. Sıvı yiyeceklerde annemden yardım alıyorum ancak çoğunlukla ayağımla yemek yiyorum. İlerde tek istediğim doktor olmak. Doktor olup benim gibi engelli çocukları tedavi etmek istiyorum. Çünkü engelli olmak gerçekten çok zor'' dedi.
Yılmaz, engelli olması nedeniyle okulda arkadaşlarının kendisini yalnız bırakmadığını, sürekli yardım ettiklerini belirterek, ''Tek üzüntüm onlarla oynayamamak. Teneffüslerde onlar oynuyor ben bakıyorum. Yine de sağlam ayağım var... Derslerimi yapabiliyorum'' diye konuştu.




-ANNESİ ARTIK YORULMAYACAK-

Ayşe Yılmaz, kolları olmasa da tekerlekli sandalyeye sahip olduğunu için sevindiğini ifade ederek, artık annesinin kendisini taşırken yorulmayacağını söyledi.
Dağıtılan tekerlekli sandalyeye Ayşe kadar onu her gün sırtında evinden okula götürüp getiren annesi de çok sevindi.
Anne Nazife Yılmaz (50), en küçüğü olan Ayşe dışında, diğer 6 çocuğunda herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını söyledi.
Ayşe doğduğunda ne yapacağını şaşırdığını ancak zamanla alıştığını ifade eden anne Yılmaz, Ayşe'nin okula gitmeden ayağıyla yeyip içmeye başladığını, okula gittikten sonra da ayağıyla yazmayı öğrendiğini anlattı.
Çocuğunu her gün sırtında okula götürüp getirmenin zor olduğunu dile getiren anne Yılmaz, ''eşim balıkçılıkla uğraşıyor. Son yıllarda gölde balık azaldığı için geçimimizi zor sağlıyoruz. Bu yüzden kızıma tekerlekli sandalye alamadık. Talebimiz doğrultusunda kızıma tekerlekli sandalye verdiler. Kızımın tekerleri çevirecek kolu ve eli yok ancak en azından artık onu okuluna daha rahat götürüp getireceğim. Milli Eğitim Bakanlığına ve derneğe sonsuz teşekkür ediyorum'' diye konuştu.



engellilerkulubu.net'ten alintidir


Engelliler Köşesi

MollaCami.Com