Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


"Her İnsan Engelli Olabilir"

DÜNYA ENGELLİLER VE DOSTLARI GELİŞİM DERNEĞİ GENEL BAŞKANI KILIÇ:HER İNSAN ENGELLİ OLABİLİR

- Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği Genel Başkanı Nedim Kılıç, engellilerin de toplum içinde yaşadığını ve bir zamanlar yürüyen, koşan insanlar olduğuna dikkat çekti. Silifke Belediyesi Mürüvvet Hanım Konağı Lokalinde Silifke Engelliler Derneği'nin yemeğine katılan Kılıç, "Herkes engelli olabilir. O nedenle engellilere daha sevgi dolu yaklaşılmalı ve onlara karşı anlayışlı olunmalı. Engellileri, aranıza alınız, engelliye her zaman destek verin, onlara balık vermeyin balık tutmasını öğretin" dedi. Silifke'de engelli vatandaşların belediye tarafından desteklendiğine şahit olduğunu belirten Kılıç, "Engellilere sahip çıkan ve ülkemizde ender bulunan belediye başkanlarına biz de sahip çıkıyoruz ve her zaman onların yanında olduğumuzu açık yüreklilikle belirtiyoruz. Engelliler derneğimizin bir binası ve böylesine güzel bir ortamda lokali olması ne kadar güzel bir hizmettir." dedi.



Yemeğe katılan Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise, "Her insan bir engelli adayıdır" anlayışı ile hareket ederek, engellilere yönelik yeni projeler hayata geçirdiklerini söyledi. Dernek binasının engelliler derneğine ücretsiz tahsis edilmesi, yol ve kaldırımların engellilerin yararlanabileceği şekilde düzenlenmesi, engelliler araç park yerleri, sosyal ve kültürel faaliyetlerine tam destek verilmesi gibi bir ço projeye imza attıklarını dile getiren Öngel, "Önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacağımız güzel projelerimizden birisi de Belediyemiz Mürüvvet Hanım Konağında bir yer tahsis ederek her türlü makine ve teçhizat donanımını biz belediye olarak temin edeceğimiz bir üretim atölyesi kurmaktır. Engelli vatandaşlarımız hem boş zamanlarında el işi yapacaklar, hem de ürettikleri el işlerini satarak derneklerine ve kendilerine ekonomik gelir elde edecekler. Biz belediye olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız" diye konuştu.


MERSİN / SİLİFKE (CİHAN)

Zihinsel engelli yakınım var.Zorluklarını çok iyi bilirim.
Öyle çok söylyecek sözüm varki bu konuda.Malesef kendini insan zaneden mahluklar bu yavrucakların masumane bir merhabasını bile karşılıksız bırakıyorlar.
Onlarda bir birey ve toplumda sen,ben kadar yaşamaya hakları var.

Herkes bir gün engelli olabilir.kendimizi onların yerine koyup bize nasıl davranılmasını istiyorsak o şekilde bir davranış sergilemeliyiz.Acıyan gözlerle değil öğreten eğiten bireyler olarak onlara yardımcı olmalıyız.Yaradnımız öyle merhamet sahibiki isteseydi onlarıda kusursuz yaratbilirdi.Ama dünya imtihan dünyası,bizler verdiği imtihana ne kadar sabredebiliyoruz diye sınıyor bizleri yüce Yaradan.
Bir ara gönüllü çalıştım Zihinsel engelliler okulunda.Hatta stajımıda orda yaptım.Bazen normal düzeydeki insandan bile akıllı oluyorlar.öyle şirin öyle sevgi dolu öyle sevimlilerki.Rabbim yar ve yardımcıları olsun.Rabbim imtihanını başarıyla geçmeyi nasip etsin inşaAllah...(amin)


Engelliler Köşesi

MollaCami.Com