Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sizce Evlilik Ne İfade Eder?

Bu konuda benm dşncm;
Evlilik ortak düşüncelere sahip olan insanlarn sevgiyle beraber, hayatlarnı birlstrmesidr.Sevgi 3/2,5 luk kısmını oluşturur.sevgi en önmlişeydr.Göz kimi güzel görürse kalpte onu sever.iş gözlerde biter.kalp ona yansıyandr.babam şöyle der kalp sadece bir tek kişiyi sevebilir.(aşk babındn)çok seven kalp yada sevdgni düşünen gerçek sevgiyi buldgnda artk yorgun düştügü ıçın gerçk sevgiyi buldgnda ona sarf edecek gücü kalmaz.nasılki karşımızdaki insann kimseye bakmamş olmasını istersek evlenecegmz kişide bizden bunu ister.
bir arkadaşm ünüversiteden sevdgi biriyle tezevvüç etmeyi istiyo.aileside akrabadan biri olmasını.bizi araya girdrdi ailesi.babam şöyle diyo'hemn onu akraba olanla evlendrsn.AMA DİYO 'GİTTİGİ YERDE O ADAMA SADK BİR EŞ OLMZ.Bunun böyle olabilecegini bildkleri halde neden olumsz olanın taraftarı olmayı istiyorlr.bile bile...
Evlilik insann tercih ettigi kişiyle bir ömür boyu acıyı,tatlıyı çileyi,derdi,gamı,kederi şifa veren ilaç gibi içmktr.seçme hakkı tamamen o hayatı yaşayacak kişiye aittr.
sizlerde bu konu hakkında nasıl ve ne düşünüyorsanz yazarsanz çok memnun olurum.Saygılarmla...

her olayda istisnalar olduğu gibi evlilik konusundada
istisnai konular çoktur ...
misal bizde bir deyim vardır. bir kızı kendi kendine bırakırsan ya davulcuya yada zurnacıya varır derler .

peki bu söz doğrumudur evet kısmende olsa doğrudur yani böyle bir olay yaşanmasa bu ata sözüde meydana çıkmaz

peki kendi kendine bıraktığımız genç istediğini aldığında mutlu olmamışmıdır elbette mutlu olanıda vardır buda istisnai bir durumdur..

ozaman demekki herşey insanın kaderi doğrultusundadır
burda bize düşen görev ise çok dua etmektir..
yani şerri, hayra çevirebilmektir benim diyeceklerim az ve öz olarak böyledir...

sizin babanızın tesbitide hem doğrudur, hem deyildir ..
babanız öyle dedi diye kadın kocasını aldatacak ona ihanet edicek diye bir şey yoktur...
nice insanlar görücü usulüyle evlenmiştir yada akraba evliliği yapmştır çokta mutlu olmuşlardır.. ama çok enderde olsa belki ihanet edende vardır... vesselam vedddua...

Babanıza katılmıyorum.
Peygamberimiz diğer eşlerini sevmemişmidir sizce.Herkesin yeri ayrıdır yürekte...
Hz.muhammed ilk evliliğini bekar olduğu halde iki kez evlenmiş dul ve çocukları olan hz Hatice annemizle evlenmiştir.Üstelik kendinden büyüktü Hatice annemız.

Ama bu Zamanda böyle bir evlilik yapana deli gözüyle bakılır ve ailesi kesinlikle karşı çıkar.

Evlilik insanın tercih ettigi kişiyle bir ömür boyu acıyı,tatlıyı çileyi,derdi,gamı,kederi şifa veren ilaç gibi içmktr.seçme hakkı tamamen o hayatı yaşayacak kişiye aittir.

bu konuda tabiki ebeveynin görüşünü almak mutlaka elzemdr.kastettigim şey o insanın mutsuz olacagını bile bile ölümüne davetiye çıkarmaktr.yani demek istedgm bazen ebeveynler sırf inatları ugruna çocuklarının avuçlarından kayıp gitmesine sebeb oluyolar.konuyu okuyan arkadaşlarda görüşlerini yazarlarsa memnun olurum arkadaşlar.


Serbest Kürsü

MollaCami.Com