Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Engelli Kızını Okula Taşıyan Başörtülü Anneyi İçeri Almadılar

ENGELLİ KIZINI OKULA TAŞIYAN BAŞÖRTÜLÜ ANNEYİ İÇERİ ALMADILAR

Safiye Nur Öner, ÖSS'de geleceği için ter döken 1 milyon 530 bin gençten sadece biri. Akranları gibi gece gündüz sınava hazırlanan genç kızın en büyük hayali bir gün eczacı olabilmek. Çünkü doğuştan kaynaklanan rahatsızlığı sebebiyle 18 yıllık ömrünün büyük bölümünü hastane koridorlarında geçirdi. Vücut fonksiyonlarının yüzde 25'ini kullanabilen Safiye Nur, birinin yardımı olmadan yürüyemiyor. İlkokuldan beri annesi Elif Öner'in desteğiyle okuluna devam edebilen genç kız, okuldaki sırasına kadar hep annesinin kucağında gitti. Ta ki geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen ÖSS sınavına kadar. Her zamanki gibi kızını kucağına alarak yerine götürmek isteyen anne, görevlilerin uyarması sonucunda çocuğunu başkalarına teslim etmek zorunda kaldı. Başörtülü olduğu için okula alınmayan Öner, yaşadığı şoku üzerinden atamamışken kampüsten de dışarı çıkarıldı. Kızını diğer başörtülü annelerle birlikte caddenin karşı tarafında bekleyen Elif Öner, "Yıllardır yavrumun rahatsızlığı sebebiyle bir annenin yaşayabileceği çok zor günler geçirdim. Ama hiçbiri o gün karşılaştığım muamele kadar bana acı vermedi." diye konuşuyor.


Yaşadığı bütün sağlık problemlerine rağmen başarılı bir eğitim hayatı geçiren Safiye Nur, birinci sınıfı hiç okumadan ikinci sınıfa geçti. Ailesinin de desteğiyle Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi'nden başarıyla mezun olan genç kızı, her gün okula annesi götürdü. Hayatını kızına göre şekillendiren ve kucağında taşıdığı yavrusunun mutlu olmasından başka bir şey istemeyen Elif Öner, ÖSS sırasında başörtülü olduğu için okul dışına çıkarılınca şoke oldu. "O an yaşadığım kırgınlığı ve acıyı kelimelerle ifade etmem çok zor." diyen Öner, böyle bir günde kızının yanında olamadığı için üzüntü duyduğunu söyledi. Kızına moral vermek için ailecek İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'ne giden Öner ailesi, maruz kaldıkları muamele karşısında ne yapacaklarını şaşırmış. Kendisi gibi engelli çocuğu olan başörtülü annelerin de okulun bahçesine alınmadığını anlattı. Safiye Nur ise üniversiteyi kazanırsa nasıl eğitim alabileceğini sorguluyor. Annesinin yaşadıklarının kendisini çok üzdüğünü aktaran genç kız, "Üniversite okumaya başlarsam beni kim okula getirip götürecek diye şimdiden kara kara düşünmeye başladım." diyor.



Zaman

Alışık olduğumuz bir manzara şaşırmadım! >:( >:(

yani...Allah sonumuzu hayr eylesin...agzını açan müslümanım diyo...kendi vatanımızda başımızdaki örtümüzle gezemiyoruz..


yani...Allah sonumuzu hayr eylesin...agzını açan müslümanım diyo...kendi vatanımızda başımızdaki örtümüzle gezemiyoruz..
bencede allah aklımızı adam gibi kullanmak nasip etsin >:(

bizde birlik beraberlik olmadığı sürece bu gibi haberlerle karşılaşırız.


yani...Allah sonumuzu hayr eylesin...agzını açan müslümanım diyo...kendi vatanımızda başımızdaki örtümüzle gezemiyoruz..


Engelliler Köşesi

MollaCami.Com