Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Üç Türkiye Birinciliği Bulunan Görme Engelli Hafızı Müftülük Ödüllendirdi...

ÜÇ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ BULUNAN GÖRME ENGELLİ HAFIZI MÜFTÜLÜK ÖDÜLLENDİRDİ



- Kur'an-ı Kerim'i güzel okumada 3 Türkiye birinciliğinin sahibi doğuştan görme engelli Hafız İbrahim Altuntaş(30), Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından ödüllendirildi. Müftü Gündüz Altuntaş'a Türkiye Diyanet Vakfı ve hayırseverler tarafından verilen altın ile birlikte giysi ve ayakkabı hediyeleri makamında teslim etti.
Altuntaş, son Türkiye birinciliğinin kamuoyunda geniş yankı bulduğunu vurgulayarak, "Kuran'a böyle hizmet ettiğim için mutluyum" dedi.Hafız olma ilhamını televizyondan dinlediği Kur'ân-ı Kerim'den alan, hatim setlerini dinleyerek hafızlığa çalışmaya başlayan 4 yılda hafız olmayı başaran Altuntaş, 1999, 2001 ve 2006 yıllarında Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an-ı güzel okuma ve hafızlık Yarışması'nda birinci olmuştu. 2000 yılında Suudi Arabistan'daki Kur'an-ı güzel okuma hafızlık yarışmasında Türkiye'yi temsil ederek dünya 3.sü olan İbrahim Altuntaş, Bursa'da Kayhan Camii'nde müezzin olarak görev yapıyor.
Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, gecikmeli de olsa engelli din görevlisi İbrahim Altuntaş'ı ödüllendirdikleri için mutlu olduğunu ifade ederek, "Kendisiyle gurur duyuyoruz. Olabildiğince de istifa de etmeye çalışıyoruz. Biz kendisinden yeni başarılar bekliyoruz. Biz merhametli bir milletiz. Allah'ın bazı insanları neden engelli yarattığının sırrını bilmiyoruz. Hikmeti üzerinde de durmuyoruz. Engelli kardeşlerimizi her zaman yanıbaşımızda görmek istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da talimatları bu yöndedir. Engelli inananlarla ilgili Peygamberimiz'in çok sayıda hadis-i şerifi de bunu göstermektedir" dedi.
Hafız İbrahim Altuntaş da, hocası ve hafızların üstadı İsmail Biçer'in kendisine Kur'an-ı güzel okumanın yolunun onu öğretmekten geçtiğini vurguladığını belirterek, "Kur'an-ı hıfzettiğim için mutluyum. Meslektaşlarıma bildiklerimi öğretmeye gayret gösteriyorum. Kur'an'a böyle hizmet ettiğimi düşünüyorum. Birincilikler hayatımda çok fazla bir değişikliğe neden olmadı, fakat önümüzdeki dönemde Kur'an-ı daha iyi okumak için gayret edeceğim. Engellilik, hayatta hiçbir zaman engel teşkil etmez. Halkımız bilinçlendirilirse, rehabilite edilirse engel diye bir şey kalmaz. Hayatta engel diye bir şey yoktur. Yeter ki engel çıkartılmasın. Ben böyle düşünüyorum." diye konuştu.
Müftü Gündüz, Müftü Yardımcısı Mehmet Köktaş ve Ulu Cami imam hatibi Tahsin Karanfil'in de hazır bulunduğu törende İbrahim Altuntaş'a altın ve giysilerden oluşan hediyesini takdim etti. Gündüz, Altuntaş'ın çok şık giyindiğine dikkati çekerek, "Hafızımızın müftülük, Diyanet Vakfı ve hayırseverlerimiz de katkıda bulundu. Herkese verdiği destek için teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.


(CİHAN)


Engelliler Köşesi

MollaCami.Com