Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


AMENERRASULU

"Akli basinda hicbir adam gormedik ki Bakara Suresi´nin son iki ayetini okumadan uyusun." Bu soz Hz. Omer ile Hz. Ali´ye (ra) aittir. Bakara Suresi´nin son iki ayetinin ne kadar onemli oldugunu Kainatin Iftihar Tablosu´ndan bizzat isitmisler ve bu iki ayeti hayatlari boyunca uyumadan once okumuslar. ,

Hz. Peygamber "Amenerrasulu" diye baslayan Bakara Suresi´nin son iki ayeti hakkinda bakin neler buyuruyorlar: "Her kim geceleyin Bakara Suresi´nden bu iki ayeti okursa ona yeter ." " Teala, Bakara Suresi´ni iki ayetle sona erdirdi ki, bunlari bana, Ars´in altindaki bir hazineden verdi. Bunlari ogreniniz, kadinlariniza, cocuklariniza belletiniz, ogretiniz. Cunku bunlar salattir (namazdir), hem duadir, hem Kur´an´dir ."

Efendimiz´in (sas) bu kadar onemle vurguladigi Bakara Suresi´nin son iki ayetinin meali hakikaten cok muazzam hele de bu gunlerde daha da bir anlam kazaniyor. Soyle ki; " Peygamber, Rabbi tarafindan kendisine ne indirildi ise ona iman etti, muminler de. Onlardan her biri ´a, meleklerine, kitaplarina ve resullerine iman etti. "O´nun resullerinden hicbirini digerinden ayirt etmeyiz." dediler ve eklediler "Isittik ve itaat ettik ya Rabbena, affini dileriz, donusumuz Sana´dir.


hicbir kimseyi guc yetiremeyecegi bir sekilde yukumlu tutmaz. Herkesin kazandigi iyilik kendi lehine, isledigi fenalik da kendi aleyhinedir. Ya Rabbena! Eger unuttuk veya kasitsiz olarak yanlis yaptiysak bundan dolayi bizi sorumlu tutma. Ya Rabbena! Bizden oncekilere yukledigin gibi agir yuk yukleme. Ya Rabbena takat getiremeyecegimiz seylerle bizi yukumlu tutma. Affet bizi, lutfen bagisla kusurlarimizi, merhamet buyur bize. Sensin Mevlamiz, yardimcimiz. Kafir topluluklara karsi Sen yardim eyle bize ."

Her kim geceleyin Bakara Suresi´nden bu iki ayeti okursa ona yeter ."

kesinlikle öyle...şiddetle tavsiye ediyorum bende....
kendinizde.. evinizde..çevrenizde bir negatiflik hissettiğinizde mutlak okuyun arkadaşlar...

muazzam sırlı ayetler...

emeğinize sağlık güzel karddeşim..


Her kim geceleyin Bakara Suresi´nden bu iki ayeti okursa ona yeter ."

kesinlikle öyle...şiddetle tavsiye ediyorum bende....
kendinizde.. evinizde..çevrenizde bir negatiflik hissettiğinizde mutlak okuyun arkadaşlar...

muazzam sırlı ayetler...

emeğinize sağlık güzel karddeşim..


Allah razı olsun neyzen.lal

ALLAH RAZI OLSUN KARDESIM...
bu degerli bilgiler icin


ALLAH RAZI OLSUN KARDESIM...
bu degerli bilgiler icin

devam inşaallah bu muhteşem sureye...
hiç olmazsa sabah 1...akşam 1....
ama sevabı Allahu alem binler...hesapsız.... ;) ;)

hicbir kimseyi guc yetiremeyecegi bir sekilde yukumlu tutmaz. Herkesin kazandigi iyilik kendi lehine, isledigi fenalik da kendi aleyhinedir. Ya Rabbena! Eger unuttuk veya kasitsiz olarak yanlis yaptiysak bundan dolayi bizi sorumlu tutma. Ya Rabbena! Bizden oncekilere yukledigin gibi agir yuk yukleme. Ya Rabbena takat getiremeyecegimiz seylerle bizi yukumlu tutma.


yukardaki ayetlerin arapçasını bir kimse okuduğu zaman amin denildiğini hatırlatmak isteyip
Kardeşimişe paylaşımından ötürü şükranlarımızı sunarız...

amin.....amin.....

RAHMAN razı olsun çok güzel bilgiler RABBİM amil olmamızı nasip eylsin inşallah

Amin inşAllah,cümlemizden Allah razı olsun...


Dualar

MollaCami.Com