Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bitkiler aleminden..

-Kaliforniya çam ağacı olarakta bilinen dev sekoya (Sequoia gigantea) ağacı oldukça hızlı büyümektedir. "General Sherman" adı verilen en iri sekoya ağacı yaklaşık 84 metre uzunluğunda, 32 metre çapındadır. Bu dev ağaçların yaklaşık ömürleri 1000 ile 3000 yıl arasında değişmektedir. Sert ve nemli topraklarda, tam olarak güneşi gören tarafta yetişirler. Fakat bu dev ağacın çiçek açabilmesi 175-200 yılı bulabilmektedir. Dünyada olgunlaşmasını bu kadar uzun sürede tamamlayan başka bir bitki yoktur.

-Okyanusların derinliklerindeki bitki örtüsü, tüm dünyadaki yeşilliğin yaklaşık % 85'ini oluşturmaktadır.

-Meşe ağaçları elli yaşına gelene kadar palamut vermezler.

-Her 100 gramında 167 kalori ile avokado en yüksek enerji veren meyvedir.

-Şimşekler bitkilerin canlı kalmasını sağlar. Şimşekteki yoğun enerji sayesinde havada bulunan nitrojen, oksijenle birleşerek, suda çözünebilir nitrojen oksitleri oluşturur ve oluşan nitrojen oksitler yağmurla birlikte toprağa düşer. Bitkilerin hayatta kalmak için nitratlara ihtiyacı olduğundan dolayı, şimşekler olmadan bitkiler hayatta kalamaz.

-Bambu 24 saatlik bir süreç içinde yaklaşık 1 m uzayabilir.

-Bitkilerin 600 kadar çeşidi etçildir. Bunların çoğu böcek yer, fakat kurbağa ve kuş yiyenler de vardır. Büyük alışveriş merkezlerinin inşaatlarından, çiftliklerden ve diğer insan kaynaklı zararlardan ötürü, ABD'de yetişen etçil bitkilerin yaklaşık % 90'lık bir kesimi yok olmuştur. (Kaynak: Science World Magazine, 18 Ekim 1996)

-Dünyamızda en yaygın olarak yetiştirilen bitki olan buğday Antartika haricindeki tüm kıtalarda yetişmektedir.

Teşekkürler kardeşim,emeğine sağlık..

İlginiz için ben size teşekkür ederim. Sizin de gözlerinize sağlık kardeşim.


Bilim ve Teknoloji

MollaCami.Com