Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


***KIYMET BİLMEK***

Yaşlı bir marangozun emeklilik zamanı gelmişti. İşveren müteahhidine, çalıştığı konut yapım işimden ayrılmak ve eşi, büyüyen ailesi ile birlikte daha özgür bir yaşam sürmek tasarısından söz etti.

Çekle aldığı ücretini elbette özleyecekti. Emekli olmak ihtiyacındaydı ne var ki. Müteahhit iyi işçisinin ayrılmasına üzüldü.

Ve ondan, kendine bir iyilik olarak, son bir ev daha yapmasını rica etti.

Marangoz kabul etti ve işe girişti, ne var ki gönlünün yaptığı işte olmadığını görmek pek kolaydı.

Baştan savma bir işçilik yaptı ve kalitesiz malzeme kullandı. Kendini adamın olduğu mesleğine böyle son vermek ne talihsizlikti!.. işini bitirdiğinde, işveren, evi gözden geçirmek için geldi.

Dış kapının anahtarını marangoza uzattı. "Bu ev senin" dedi, "sana benden hediye".

Marangoz şoka girdi. Ne kadar utanmıştı! Keşke yaptığı evin kendi evi olduğunu bilseydi!

O zaman onu böyle yapar mıydı! Bizim için de bu böyledir. Gün be gün kendi hayatımızı kurarız. Çoğu zamanda,yaptığımız işe elimizden gelenden daha azını koyarız. Sonra da, şoka girerek, kendi kurduğumuz evde yaşayacağımızı anlarız. Eğer tekrar yapabilsek, çok daha farklı yaparız.

Ne var ki, geriye dönemeyiz. Marangoz sizsiniz. Her gün bir çivi çakar, bir tahta koyar ya da bir duvar dikersiniz. "Hayat bir kendin yap tasarımıdır" demişlerdi. Bugün yaptığınız davranış ve seçimler, yarın yaşayacağınız evi kurar. Öyle ise onu akıllıca kurun.

cok güzeldi..emegine saglik...

teşekkürler.........

çok güzeldi ellerine ve yüreğine sağlık....


cok güzeldi..emegine saglik...

Hikâye güzeldi kardeşim. Lâkin nichin tuhafıma gitti lûtfen mazur gör ama neden aklıkıt dediniz kendinize..
Sonra halk arasında bir söylenti vardır, bilmem ne derece doğru ama bir kimseye 40 gün bir sıfatı söylerseniz onda o sıfat hâsıl olurmuş diye..
Hiç bir kardeşimizin bu kendini hakir görmek içinde olsa böylesi nikler kullanmasını istemem.. Şahsi görüşüm tabi uygun düşer size uygun düşmez bilemem
Selam ve sevgilerimle...

Gulurana kardeşim,uyarı ve tavsiyenize çok teşekkür ediyor,yerinde ve haklı bir uyarı olarak görüyorum...
Bu ismi kullanmaktaki amacım; her insan gerçeğini bilmediği veya bilemediği bütün konularda eksik olan bilgisi kadar aklıkıt'tır.ve ben daha öğrenmem gereken çok şey olduğunu düşünüyorum!yani 40 gün değil 40 yılda söylense, anladığım manada benim aklım kıt..
yorumun ve uyarın için tekrar TEŞEKKÜRLER.........

Est.. sevgili aklıkıt kardeşim,
Tabi bu senin şahsi görüşün ve beğenin..
Sadece hani ben, nebilim hiç bir kardeşimizin böylesi nikler istiğmal etmesini istemem, tasvip edersin etmessin tabi orası ayrı, benimkisi ikaz değilde nebilim işte... Hayatta hepimizin yetersiz olduğu bir konu-mevzu var elbet. Zira burası bir imtihan mahalli hepimiz dersimize iyi çalışmamız lazım emannâ..
Müslüman beşikten mezara ilim taleb edicidir, bu kanavoz dipli dünyâda. Kavanozun dibini buluruz bulamayız zaten orasıda ayrı bir mevzu.. Neyse kardeşim sen uygun gördükten sonra bizlere tasvip etmek düşer.. Kısaca ben buna o zaman MUTAVAZİLİK diyeyim..
Rabbim (c.c.) tevazunu ziyâde eylesin!

(Kısaca ben buna o zaman MUTAVAZİLİK diyeyim..)
Bundan gayrı bir amacım yok...Her söylediğinde haklısın,
Allah razı olsun....


çok güzeldi ellerine ve yüreğine sağlık....


çok güzeldi ellerine ve yüreğine sağlık....

teşekkürler.........


Hikayeler

MollaCami.Com