Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


RÜYÂDA YENEN SOPA

RÜYÂDA YENEN SOPA


Batida Ebü'l-Hasan ibni Harezhem adinda bir imâm vardi. Imâm-i Gazâlî hazretlerinin Ihyâ kitabini okuyunca begenmeyip onu yakmayi emretti.Halkin elinde bulunanlari da toplayip bir Cumâ günü yakilmasini kararlastirdilar.O Cumâ gecesinde Ebü'l-Hasan rüyâsinda: Kendi ders okuttugu câminin kapisindan içeri girdi.Bir de ne görsün; câminin içinde Resûlullah(sallallahü aleyhi ve sellem)ve yaninda Ebû Bekr radiyallahü anh ve Ömer radiyallahü anh oturuyorlardi .

Imâm-i Gazâlî de orada ayakta duruyordu ve elinde Ihyâ kitabini tutup:"Ey Allah'in Resûlü! Su kimse benim hasmimdir."deyip,sonra dizleri üzerine çöktü.Ihyâ kitabini Resûlullah'a verip:"Yâ Resûlallah, su kitaba bakiniz,eger bu kimsenin dedigi gibi bunda sünnete uymayan,esâsa muhâlif bir yanlislik varsa,ben Allahü teâlâya tövbe ettim.

Eger sizin bildirdiginiz dîne uygunsa,bu adamdan hakkimi alip beni sevindirin."dedi.Bunun üzerine Resûlullah,Ihyâ kitabini bastan sona kadar inceledi ve; "Vallahi bu elbette güzel bir kitaptir."buyurdu,sonra onu hazret-i Ebû Bekr'e ve hazret-i Ömer'e verdiler.Onlar da inceleyerek,bu kitap elbette güzeldir,dediler. Bunun üzerine Resûlullah:

"Adi geçen Ebü'l-Hasan'in elbisesini soyun,iftirâ edenlere vuruldugu gibi had vurun."buyurdu.Besinci sopadan sonra hazret-i Ebû Bekr;"Yâ Resûlallah böyle yapmasi yine senin sünnetini tâzim içindi.Fakat yanildi."dedi.Imâm-i Gazâlî de affetti.

Ebü'l-Hasan uyaninca gördüklerini talebelerine anlatti. Tövbe etti.Bir ay,rüyâsinda yedigi sopalarin acisindan rahatsiz oldu,cani yandi.Sonra geçti,fakat ölünceye kadar sopalarin izi sirtinda görüldü.Bu rüyâsindan sonra dâimâ Ihyâ kitabini okur,ona hürmet ederdi.

Evliyalar ansiklopedisi

Selam Sevgi ve Dua Ile

Allah celle celaluhu razı olsun. Emeğinize sağlık.

ALLAH celle celaluhu razı olsun
mubarekler keşke bugünde böyle kötü niyetli kimselerinde rüyyalarına girip onlara bazı dersleri verseler...

bu rüyalar için karşılıklı layıklık lazım galiba,

Sen Rabbini seveceksin ama Rabbinde seni sevecek,

Ebul Hasan şayet iyi olmasaydı Rabbim onu dayağa hemde Hz. Ebubekir,Ömer ve Efendimizin huzurunda dayağa layık görmezdi,

ne mutlu o kişilere ki Rabbim öbür tarafa temiz götürür,

Bizede nasip etsin,hatalarımızı bu dünyada telafi edebilelim,amin,

TEŞEKKURLER. ALLAH RAZI OLSUN. HZ ALLAH BİLGİNİZİ KAT BE KAT ARTIRSIN. AMİN.


Allah celle celaluhu razı olsun. Emeğinize sağlık.

Benim burada bir kaç rahatsız olduğum şeyler var.Tıpkı Somuncu Baba da olduğu gibi.Bilemiyorum ama sanki cümleler biraz aykırı kuruluyormuş gibi geliyor.Örneğin somuncu baba hikayesini saçma sapan benzetmelerle donatmışınız.Yok Bursa halkı ekmeklerden alamak için birbirine geçerdi birbirlerini ezerlerdi.Bir kere böyle bir durum yok.Çünkü bende bir Bursalı olarak tüm ayrıntılarını bildiğim içindirki böyle bir eleştiri yapmak istedim. Konularda kullanılan cümlelere lütfen dikkat edelim.Umarım eleştirim kötü yönde algılanmamıştır.Lütfen bin düşünüp bir söyleyelim. ESSELAMUN ALEYKÜM


ALLAH celle celaluhu razı olsun
mubarekler keşke bugünde böyle kötü niyetli kimselerinde rüyyalarına girip onlara bazı dersleri verseler...

ewet cogu zaman ayni seyi dusunuyorum




emegine saglik cok guzel ve faideli bi paylasim


kıssadan hisse

MollaCami.Com