Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


>kadın ve erkek >

Bu günlerde sitemizde sevgi üzerine, aşk üzerine yazılan yazılar bir hayli fazlalaşmaya başladı. Herkesin sevmekten, sevilmekten, aşıktan, maşuktan dem vurduğu yerde, bizimde bir sözümüz olsa gerek diye düşünüyorum.

Biliyorsunuz her yaratılanın güzel olduğu gibi, yaratılma şeklinde de bir hikmeti ilahi vardır. Kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratıldı. Ayaklarından yaratılmadı. Eğer ayaklarından yaratılmış olsaydı ezilirdi, üzülürdü, kırılırdı... Erkeğin başından da yaratılmadı. Öyle olsaydı üstün olurdu ve bir dengesizlik meydana gelirdi... Kolun biraz altından kaburga kemiğinden yaratıldı. Korunsun gözetilsin, himaye edilsin diye. Eşit olsun diye... En önemlisi kalp hizasından yaratıldıki. Kalpten sevilsin diye...

Hz. Mevlana’da, Mesnevisinde kadını ateşe, erkeği suya benzetmiştir. Her ne kadar suyun ateşi söndürme özelliği olsa da, ateşten üstün gibi görünsede, bir tencere veya çömlek ile ateşin üzerine koyduğumuzda fıkır fıkır kaynamaya başladığını görürüz... Su ile ateş arasındaki “tencere çömlek” gönlü ifade eder. Kadın bir erkeği gönül kabına koyduktan sonra fazla kaynatıp onu buharlaştırarak elinden kaçırmamalı veya yine fazla kaynatıp tencereyi taşırarak kendisini söndürmesine sebep olmamalıdır. Yani kadın munis olmalı, erkekde akıllı, vicdanlı koruyucu olmalı.

Güç kavgasından kurtulup, mutluluğa giden yolda birbirine can yoldaşı olabilmeli. Fiziksel yada duygusal olarak eşit olmasa da birbirlerini tamamlamalı. Birbirinin eksikliğini daima hissetmeli. Sevgide eşit olmalı...

Günümüzde kadın erkek ilişkisi kalp hizasında olmadığı için, genelde ihtiyaçlar karşılanınca sona eriyor. Birbirlerini ölesiye sevdiklerini söyleyenler, yarın bakıyorsunuz başka ufuklara yelken açmış gidiyor.

Toplumun çekirdeğini oluşturan ailenin sağlam temeller üzerine kurulması gerekir. Sevgi-saygı, birlik-beraberlik, üzerine inşa edilmeyen bir ailede yetişen gençlerinde, birbirlerine olan muhabbetinin ne kadar olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

Son olarak adam olmalı, adam gibi sevmeli ama en önemlisi kalpten sevmeli...

Halil EVCİ

ellerne sağlık kardeşim
çok güzel bi konuya temas etmişsin
yazıy :)ı çok beğendim
bizimle paylaştığın için sağol...

güzel değişik bakış açılarını severim ;)

elinize sağlık kardeşim
buna açıkça ve net olarak şöyle diyebiliriz
"İSLAM" var herşey var "İSLAM" yok hiçbir şey yok..

Okunmaya değer bir yazı paylaştıgınız için teşekkür ederim. :)

okuyup hisseden gönüllerinize sağlık,


ellerne sağlık kardeşim
çok güzel bi konuya temas etmişsin
yazıy :)ı çok beğendim
bizimle paylaştığın için sağol...

Çok güzeldi..Teşekkürler...


Çok güzeldi..Teşekkürler...


Serbest Kürsü

MollaCami.Com