Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Engelli sorunlarına çözüm

Engelli sorunlarına çözüm

Lokman Ayva, özürlülerin sorunlarının çözümüne yönelik bir paket üzerinde üzerinde çalışıyor.



AKP'nin görme engelli milletvekili Lokman Ayva, özürlülerin sorunlarının çözümüne yönelik bir paket üzerinde üzerinde çalışıyor.

Türkiye Beyazay Derneği'nin başkanlığını da yürüten Ayva hazırladığı paket hakkında bilgi verirken sol ayağından ve sağ kolundan özürlü kişilerin H tipi ehliyet sahibi olabildiğini, ancak araba satın alırken Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetinden yararlanamadığını söyledi ve şöyle devam etti: "Bir özürlü, ÖTV muafiyetinden yararlanarak satın aldığı aracı beş yıldan önce satamıyor. Beş yıl sonra da eğer bir özürlüye satarsa muafiyet devam ediyor. Ancak, özürlü olmayan bir kişiye satması durumunda ise beş yıl önceki ÖTV'yi de ödemesi gerekiyor."

Türkiye Beyazay Derneği Ankara Şubesi'nin, otomobil sahibi olmak isteyen özürlüler için 20 Nisan Pazar günü Altınpark'ta forum düzenleyeceğini de duyuran Ayva, konunun taraflarının forumda bir araya geleceğini anlattı.
Özürlülere özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinde verilen ve bedeli devlet tarafından karşılanan haftada iki saatlik eğitimin yeterli olmadığını da belirten Ayva, "Bunun yerine özel okullar yapılarak tam gün eğitim imkânı verilmesi gerekiyor" dedi. Özürlülerin yaşadığı istihdam sorununa da dikkat çeken İstanbul Milletvekili Ayva, "Özürlülerin sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesini istiyoruz. Ayrıca, çalışan özürlüye araç gereç desteği verilmeli. Bunun için yasa değişikliği yapılması gerekiyor" diye konuştu.


(AA)


Engelliler Köşesi

MollaCami.Com