Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Annelik engel tanımıyor: Göremiyorum ama kızımı yüreğimde hissediyorum

Annelik engel tanımıyor: Göremiyorum ama kızımı yüreğimde hissediyorum



Annelik, Allah tarafından verilmiş öyle bir duygu ki, önünde hiçbir engel duramıyor. Görme engelli anne Çıraklıoğlu, "Kızım görmediğimizi anladığı gün saatlerce ağladım. " diyor.


Adapazarı'nda 4 yıl önce evlenen görme engelli çift, engelsiz bir çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Anne Çiğdem Çıraklıoğlu, görme engelli olmasına rağmen anne olmaktan vazgeçmediğini belirterek, "Kızımın bizim görmediğimizi anladığı gün saatlerce ağladım." dedi. Adapazarı'nda, bir çay partisinde tanışan görme engelli Çiğdem ve Sercan, birbirlerinin sesinden etkilendi. Çift, ailelerinin desteğiyle 4 yıl önce evlendi ve 1,5 yıl önce çocuk sahibi oldu. Engellerine rağmen anne-baba olmanın mutluluğunu yaşayan çift, az da olsa çocuklarını görememenin burukluğunu yaşıyor.

Doğuştan görme engelli Çiğdem Çıraklıoğlu, eşiyle bir çay partisinde tanıştıklarını belirterek, birbirlerine âşık olduklarını ve 5 ay içinde evlendiklerini belirtti. 1,5 yıllık evliyken kızlarının dünyaya geldiğini ifade eden Çıraklıoğlu, şunları söyledi:

"Kızıma kendim bakabiliyorum. Annelik duygusunu anlatmak çok zor bir şey. Onu göremiyorum, ama hissediyorum. Göremiyorum diye çocuğumu hissedemeyeceğim gibi bir düşünce hiç aklımdan geçmedi. Çünkü kızımı hissediyordum. Doğduğundan itibaren mamasından altını değiştirmeye kadar her şeyini kendim rahat bir şekilde yapabildim. Anne olmaya karar verirken tereddüt yaşamadım, çocuğuma bakabileceğimi düşündüm. Çok şükür Allah'a, öyle ya da böyle bu yaşına geldi. Bebeklik döneminde bir problem yaşamadım."
Her genç kız gibi evlenmeyi, anne olmayı hayal ettiğini ifade eden Çıraklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Evlendiğimde 22 yaşındaydım. Eşim, kızım dünyaya geldiğinde çocuğunu göremeyeceğini düşündükçe çok üzülmüştü. Engelli bir anne-baba için çocuk sahibi olmak hem güzel hem de çok hüzünlü. Kızımın bizim görmediğimizi anladığı gün oturup saatlerce ağladım. O zaman elinde bir bisküvi vardı. 'Anne elini aç, eline bırakacağım' demişti. Ben onun algıladığını anladığım anda çok üzülmüştüm. Engelliyim, ama engelli olduğum için bir tarafa çekilip otururum düşüncesinde değilim. İmkân verildiği zaman her şeyi yaparım, mücadeleyi seviyorum."

7 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle gözlerini kaybeden baba Sercan Çıraklıoğlu da evlendiği ve çocuk sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu kaydederek, "Evlenip, baba olacağımı hiç hayal edemezdim. Aslında çok ümitsizdim." dedi.

Eşine ve çocuğuna çarşıda çakmak ve kalem satarak baktığını bildiren Çıraklıoğlu şunları belirtti: "Hislerimiz çok kuvvetli. Eşimin sesini ilk duyduğumda zaten çok etkilenmiştim. Ondan sonra açıldım. Bana direkt olarak 'Ben öyle başka insanlar gibi değilim, evlenmeyi düşünüyorsan ben bu işte varım!' dedi. Sonra gidip istedik o şekilde evlendik. Çocuğumuz oldu. Çocuğumuzu büyütürken zorluk yaşamıyoruz. Kızım büyüdükçe görmediğimizi yavaş yavaş anladı. Artık yere bir şey düşürdüğümüz zaman (Dur baba, aramayın ben vereyim) diyor."

Zaman

:'(


Engelliler Köşesi

MollaCami.Com