Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hastaliklara sabir icinde sukretmek en iyi dermandir

Hastaliklara sabir icinde sukretmek en iyi dermandir

Insanlar arasinda ticaret yaygindir.Her malin bir bedeli vardir. Organlarimizin butununu,havayi,topragi,suyu Allah bedava vermistir.Aslinda en pahali sey,bedava alinandir.Bir dostumuz bize bir sepet meyve getirse"Acaba biz bunun karsiliginda ne vermeliyiz?"diye dusunuruz.

Dusunuyoruz Allah'in insanlara verdigi nimetler sonsuzdur.Biz bu sonsuz nimetlere karsi ne verebiliyoruz? Allah sadece insanlara degil,yarattigi kucuk buyuk her mahluka cesitli nimetler vermistir.Insandan gayri her mahluk Allah'a mutlak manada itaat eder.Varliklar icinde"isyan" kelimesi yalnizca bazi insanlar icin kullanilabilir.Bir koyun,bir kus veya bir tas yaratildigi gibi devam eder.Iste onlarin bu hali,yani yaratilislarini korumalari ibadettir.Eger insan yaratilis kanunlarinin disina cikmazsa,vucut sarayina icki,kumar sokmazsa,temiz ellerini kirletmezse, kirli yollarda yurumezse, gozune-gonlune hayatin ziftlerini surmezse o insan hal lisaniyla devamli sukrediyor demektir.Allah'in nimetlerine karsilik bizim yapacagimiz sey itaat etmektir.

Bazilari diyor ki insan hastaligina sukrederse Allah onun hastaligini artirir.Bu tabir yanlistir.Hastaligin artacagini veya eksilecegini Allah bilir. Sukur,"Allah'im Sen'den sikâyetim yoktur,verdigine de verecegine de raziyim." demektir.

Bir buyuk hastanede yatan hasta icin bir grup ziyaretci gelmisti,hasta olan genc soyle bagiriyordu:"Dunya yalan,anam yalan,babam yalan,hayat yalan,ev yalan,bark yalan,yalan,yalan,her sey yalan." Onun yakini olan ziyaretciler de hungur hungur agliyorlardi.Doktor geldi,sakinlestirici verdi,hasta sakinlesti ve uyudu.Onun yanindaki yatakta yatan diger hasta soyle diyordu:"Allah'a cok sukur,hastaligimiza da sukur! Bu hastalik kiyamete kadar devam etmeyecek ya! Iyilesecek,kalkacak ve hayatima yeniden baslayacagim." Bu sekilde ziyaretcilere ogut veriyordu.

Nihayetinde hastaliga sabir icinde sukreden de sukretmeyen de ayni sonuca ulasacak,fakat biri sabretmenin rahatligini ve sevabini kazanacak; digeri hem gunaha girecek hem de cile cekecek.Sabir en iyi dermandir.Sabredenler ve hakki tavsiye edenler felaha ulasmistir.Bunun ziddini yapanlar da helak olmuslardir.

Zaman Gazetesi

Selam Sevgi ve Dua Ile

güzel paylaşım için teşekkürler kardeşim...


güzel paylaşım için teşekkürler kardeşim...

Rabbim, sıkıntı ve hastalıklara karşı, sabır gücümüzü arttırsın inş.

Allah razı olsun,kardeşim paylaşım için teşekkürler,hastalık için şükür değilde hamd etmek daha uygundur derler büyükler çünkü,şükür verilen bir nimete karşılık yapılır,şükreden bir nevi bunu bana verdiğin için teşekkür ederim demektedir,Allah dostları bu gibi hallerde hamd olsun demek daha uygun diyorlar,şükür bizim anlayacağımız dilde teşekkür,bazen Allah dostları kahrında hoş lutfunda hoş demişler fakat biz buna tahammül edecek manevi güce sahip değiliz.Allah,a emanet olunuz selam ve dua ile.


kıssadan hisse

MollaCami.Com