Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Cihad eden virüs

Hepimizin bildiği üzere virüsler kötü niyetli sanal korsanların bilgisayarımıza zarar vermek üzere yapılmış programlardır.Kimi virüsler pc mize zarar vermekle kalmaz aynı zamanda maddi zararlara da uğramamıza neden olabilmektedir ki bunun örnekleri çok yaşanmıştır.Bu tip virüslerin çok çeşitli bulaşma yolları olmakla beraber kumar ve *****grafi içerikli sitelerden bulaşma olasılığıda oldukça yüksektir.
Ancak internet tarihinde öyle bir virüs ortaya çıktı ki amacı ne pc mize zarar vermek,ne de bu tarz sitelerden tuzak olarak karşımıza çıkıyor.Ha şöyle bir durum da söz konusu bu virüs bu tip sitelere girinildiği an aktifleşiyor.Üstelik bu virüs müslüman bir virüs ve ismide "YUSUFALİ".*****grafik sitelerde bulunana insanlara İngilizce,Farsça ve Arapça olarak bu sitelerden uzak durulması için Ayetler yolluyor.Site penceresi olabildiğince küçülüyor ve ekrana "Bil ki Allah'tan başka hiç bir ilah yoktur.Hem kendinin hemde inanmış erkek ve kadınların günahlarının bağışlanmasını dile!Allah gezip dolaştığınız yeride içinde kalacağınız yeride bilir" şeklinde Muhammed suresi nin 19.ayeti ekrana çıkıyor.
Bu kişi hala sitede bulunuyorsa çıkış seçeneğini gösteren bir buton çıkıyor,buna rağmen siteden çıkmıyorsa mouse u hareket ettirerek bir kafes ekranı bir kafes haline getiriyor ve "Ah kafese takıldım" yazısı beliriyor.Hemen akabinde "çıkış,kapat ve yeniden başlat" seçenekleriyle siteden çıkılmasını sağlıyor.
Dünyanın en ünlü internet güvenlik uzmanlarından Graham Cluley,virüsün bilgisayara hiçbir zarar vermediğini ve internet tarihinde ilk defa böyle bir virüsle karşılaştıklarını ve bu virüsün İran da yazıldığını ve bu virüsü yayan kişinin "ahlaksızlığa karşı sanal cihad ilan ettiğini"vurguladı.

bu virüs ortaya çıkalı baya zaman oldu. benim aklıma takılan acaba antivirüs programları bu virüsü bulabiliyor mu..?
yapanın eline sağlık..

paylaşım için teşekkürler..

Ne güzel bir şey ya. Ben yeni duyuyorum. Hoş netle de bir seneden daha az bir mazimiz var ya. Faideli bilgi diye buna derim. İlmi güzele sarf etmek.

vay be!.. :o
helal olsun valla .. :D
yapanları tebrik ediyorum. :).
teşekkürler.. ::)


Teknolojik Araştırmalar ve Haberler

MollaCami.Com