Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


BİR YUDUMDA MI BEKLEYEMEZSİN?

BİR YUDUMDA MI BEKLEYEMEZSİN?
Bekler misin beni biraz? Ocakta demlenen çayımın buram buram kokusu gelmedi burnuma. Bir bardak olsun içmeden olmaz.
".............!"

"yok" mu?
Bari ocağı kapatayım....
"............!"

Yarına randevum var. Uzun zamandır görmediğim dostları göreceğim. Yıllardır ilmek ilmek ördüğümüz hasreti çözeceğiz. En azından bir hal-hatır sorumu kadar. Bekler misin beni?

"...........!"

Önümüz bayram. Daha eşe dostta hediye bile almadım. Bayram alış-verişi yapacağım izin verirsen. Kâh açılacak baklavalar bekler mutfakta, kâh kınalı koçlar cami avlusunda. Bilirsin bizim buralarda kurbanlıkları büyük camilerin avlusunda pazarlarlar. Hele bir hazırlıklarımı yapayım. Beklersin değil mi?

"............!"

Şu canım narları daha dün almıştım.Aşure mevsimi de değil ya canım çekti işte.Annemin o meşhur aşuresinin üstüne süs yapacaktım.Dur!bekle biraz!bir kaşıkçık tadına bakayım.
Dışarı da yağmur sicim sicim. Belli mi olur, birazdan güneş açar.Gökkuşağıyla kuşanır gökler.bu manzarayı temaşa etmeden inan olmaz.

"..........!"

Bu ne acele? Bekle biraz. Daha çok çoook işim var.bitirmeden yarıda bırakıp gitmek olmaz.hem hayatın baharı; yaza, sonbahara derken kışa daha var.Ne o? Yoksa benim için yaz yok mu?Bunu mu demek istiyorsun?bahar mevsiminde ha?

"...........!"

Biz milletçe beklemeye, bekletilmeye alıştık.sen de beni bir yıl beklesen olmaz mı?

"..........!"

Bir ay?

"..........!"

Bir hafta?

"...........!"

Saniye dahi izin yok mu?

"..........!"

Çok değil birkaç saat sonra ziyaretine gidip, elini öpeceğim nur yüzlü ihtiyare akrabalarım vardı. Bilirsin hayat bu. koştur, koştur... son bir el öpmeye.... dualarını almaya...izin yok mu?
Tamam beni bekle mi yorsun?Bari dostlarımı bekle.Mühim işlerini bitiriversinler. Bak çocuklar gitmedi okula, yazılıları, ödevleri vardır. Onları başıboş bırakıp gitmek olmaz. Hele bir büyüsünler. Okullarını bitirsinler. Ellerine işlerini alıp, evlensinler. Daha çooook işleri var. Sen az bir bekle nolur?
Onlarada mı izin yok? Sen randevular üstü bir randevu almıştın ruhumdan.gerçi bunu taa baştan biliyordum.o an belliydi. Sadece benim"o an" dan haberim yoktu.Sana rağmen doldurdum randevu defterimi. Hayatımın planını hep seni göz ardı ederek yaptım. Sandım ki ocağa koyduğum her çorbadan, demlediğim her çaydan nasip var. Bilemedim o son randevu anı geldiğinde kaşığımdaki çorba ağzıma ulaşmaz. Elimdeki anahtar evimin kapısını açmaz.
Son bir kez rica etsem, yine beklemez misin beni? Bekletemez misin ilk ve son randevumuzu? "daha çok gençti" deyip gözyaşları dökecekler ardımdan. Yazılmadık yazıları, söylenmedik sözleri,temaşa edilmedik baharları kaldı ardı sıra diyecekler.
İnsan bu....başka randevuları kaydeder de defterine senin apansız,davetsiz her an gelivereceğini düşünmez. Nüfus kağıdım daha birkaç günlükken de gelsen, üzerinden üç otuz sene geçince de uğrasan hep aynı beklenmediklik vardır gelişinde. Her ne kadar mutlaka ve mutlaka bir gün geleceğin bilinse de.
Madem ki bekle miyorsun....mutlaka geleceğim diyorsun. Bari ne olur ilim talebesine geldiğin libasla gel ve beni şahadetlerle götür.

_ALINTI_________________

Bari ne olur ilim talebesine geldiğin libasla gel ve beni şahadetlerle götür. inşallah
güzel bi yazıydı,iyi bir hatırlatmaydı paylaştığınız için teşekkürler

Bari ne olur ilim talebesine geldiğin libasla gel ve beni şahadetlerle götür.

inş. inş. inş. :'( :'( :'(

çok güzel bir yazı Allah razı olsun...

amin cümlemizden razı olsun mevlam inşallah değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

cok güzeldi emegine saglik kardesim


Serbest Kürsü

MollaCami.Com