Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bilim adamlarının taklit ettikleri gözyaşı

Bilim adamlarının taklit ettikleri gözyaşı

Günümüzde bilim adamları doğadaki malzemelerin ya da canlıların yapısını incelemekte ve bunları çalışmalarında örnek olarak kullanmaktadırlar. Doğada bulunan materyallerin sağlamlık, hafiflik, esneklik gibi özellikleri veya sahip oldukları kimyasal özellikler bilim adamlarını bu materyallerin yapısını örnek almaya yöneltmiştir. Yalnızca “sıradan bir tuzlu su” sanılan gözyaşı da bu malzemelerden biridir. Nitekim gözyaşı son derece özel bir sıvıdır. En önemli görevlerinden biri de gözü mikroplara karşı korumaktır. İçinde bulunan "lizozim" enzimi birçok bakteri türünü parçalayabilme ve mikrop öldürme özelliğine sahiptir. Lizozim sayesinde göz, enfeksiyonlardan korunur. Ne var ki bu madde, binaları mikroplardan temizlemek için kullanılan kuvvetli dezenfektanların içeriğindeki maddelerden bile daha etkilidir. Peki böylesine güçlü bir dezenfektan, göz gibi hassas bir organa nasıl hiçbir zarar vermemekte, aksine göze mükemmel bir koruma sağlamaktadır?
Bu da, Allah’ın (C.C) üstün yaratışındaki mükemmel bir ayrıntıdır. Açıkça fark edilebileceği gibi, gözyaşı gözün kimyasal yapısına en uygun şekilde yaratılmıştır. Yaratılışın her noktasında mevcut olan muhteşem uyum, gözyaşında da görülmektedir.

İlginçti...Teşekkürler


İlginçti...Teşekkürler


İlginçti...Teşekkürler


İlginçti...Teşekkürler

Bu da, Allah’ın (C.C) üstün yaratışındaki mükemmel bir ayrıntıdır

İlginiz için ben size teşekkür ederim firdevs27, deli_prof, cennet ırmağı kereem-35 ve ceycek kardeşlerim.
Şu hayatta normal olan aslında hiçbirşey yok. Her şey de Rabbimizin koyduğu bir nizam, intizam ve güzellik var önemli olan bunları idrak edip tefekkür denize yelken açabilmek. Rabbim hepimizin hayretini artırsın.

AMİN..abi adın gibi konunda çok güzel gözyaşı,emeğine sağlık.


AMİN..abi adın gibi konunda çok güzel gözyaşı,emeğine sağlık.

Sizin de gözlerinize sağlık vuslatlı kardeşim. İlginiz için ayrıca teşekkür ederiz.

işte Rabbimin bi başka kudreti teşekkürler ;)

güzeldi . paylaşım için teşekkürler kardeşim...


İlginçti...Teşekkürler


Bilimsel makaleler

MollaCami.Com