Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Gül Veren Elde Gül Kokusu Kalır


[color=teal]
Uzun yillar önce Çinde Li-Li adli bir kiz evlenir ve ayni evde kocasi ve kaynanasi ile birlikte yasamaya baslar. Lakin kisa bir süre sonra kayinvalidesi ile geçinmenin çok zor oldugunu anlar.Ikisininde kisiligi tamamen farklidir buda onlarin SIK SIK kavga edip tartismalarina yol açar. Bu Çin geleneklerine göre hos bir davranis degildir ve çevrenin oldukça tepkisini alir.
Birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin kaynana kavgalarindan ev onun ve kayinvalidesi ile arada kalan esi icinde cehennem haline gelmistir. Artik birseyler yapmak gerektigine inanan genç kadin dogru babasinin eski bir arkadasi olan baharatciya kosar ve derdini anlatir. Yasli adam ona bitkilerden yaptigi bir ilaç hazirlar ve bunu 3 ay boyunca hergün azar azar kaynanasi için yaptigi yemeklerin içine koymasini söyler. Zehir az az verilecek , böylece onu gelininin öldürdügü belli olmayacaktir.
Yasli adam genç kadina kimsenin ve esinin süphelenmemesi için kaynanasina çok iyi davranmasini ona en güzel yemekleri yapmasini söyler. Sevinç içinde eve donen Li-Li yasli adamin dediklerini aynen uygular .
Hergün en güzel yemekleri yaparak kaynanasinin tabagina azar azar zehiri damlatiyordu. Kimseler süphelenmesin diyede ona çok iyi davraniyordu. Bir süre sonra kayinvalideside çok degismisti ve ona kendi kizi gibi davraniyordu. Evde artik baris rüzgarlari esiyordu. Genç kadin kendisini agir bir yük altinda hissetti yaptiklarindan pisman bir vaziyette baharatci dükkaninin yolunu tuttu ve yasli adama su ana kadar kaynanasina verdigi zehirleri onun kanindan temizleyecek bir iksir için yalvardi, Yasli kadinin ölmesini artik istemiyordu. Yasli adam yasli gözlerle karsisinda konusup duran Li-Li ye bakti ve kahkahalarla gülmeye basladi. Sevgili Li-Li dedi ; Sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayinvalideni sadece daha da güçlendirdin hepsi bundan ibaret. Gercek zehir ise senin beyninde olandi. Sen ona iyi davrandikca oda dagildi ve yerini sevgiye birakti böylece siz gerçek bir ana kiz oldunuz dedi. Eski bir Çin atasozu söyle der ; Gül veren elde gül kokusu kalir. Sevilen insan sevgisini insanlara veren insandir.

çok hoştu teşekkürler..

Ben teşekkür ederim..Okuyan gözlerinize sağlık..

ALLAH RAZI OLSUN...
PAYLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

Ecmain olsun..Rica ederim..

çok saolun bu güzel yazıyı paylaştığınız için

Sizde sağolun..Okuyan gözlerinize sağlık..


Hikayeler

MollaCami.Com