Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bir kuşun gözyaşı, bir güveye rızık olur.

Bir kuşun gözyaşı, bir güveye rızık olur.

Bizim için sayısız meyveler, sebzeler, çeşit çeşit nimetler yaratan Rezzak-ı Kerim, bir kuş için bol protein içeren tohumlar, bir kuzu için tazecik otlar, çölde yaşayan bir mirket için çeşit çeşit böcekler yaratır.

Yeryüzünde yaşayan her türlü canlının rızkı ayrıdır ve hepsi için aynı özenle, aynı bereketli sofrada bütün rızıklar ihtiyacı olanlara sunulur.

Dünyaya gelen her mahluk anında kendisi için özel hazırlanmış rızkını ağzında bulur. Bir kedi yavrusu rızkını annesinin koynunda bulurken, kangurunun yavrusu özel cep odasında hiç çaba sarf etmeden karnını doyurur. Rezzak ismi, çöllerde, gökyüzünde, denizlerde, ormanlarda farklı şekillerde tecelli eder. Bir canlı rızık aramaya kalkıştığında, onun için en önemli şey tehlikeden uzak durabilmektir. Başka bir mahluka "rızık" olmadan kendi rızkına ulaşabilmesi için kendisine korunaklı yerler bulması gerekir. Tıpkı gözyaşı içen güvelerin yaptığı gibi.

Gözyaşı içen güvelerin rızkı kuşların gözyaşıdır. Onların ihtiyacı da tuz ve başka mineraller içeren sudur. Bu suyu ormanlardaki su birikintilerinde de bulabilirler ama bir kuşun gözünden içmek son derece güvenli bir yöntemdir. Güveler için ormanda, hele de su birikintisinin yanında dolaşmak son derece tehlikeli olabilir.

Bu ilginç canlıların rızıklarını temin ederken kullandıkları oldukça ilginç bir yöntemleri vardır. Madagaskar'da yaşayan bu güveler, önce uyuyan bir kuşun kafasının üzerine yerleşiyorlar. Ardından ağızlarındaki pipeti andıran hortumlarını gizlice kuşun gözkapağının altına sokuyorlar. Bu arada kuş uyanmasın diye uyuşturucu bir madde enjekte etmeyi de ihmal etmiyorlar. Ve yarım saat boyunca kendilerine, bir kuşun gözyaşından müteşekkil bir ziyafet sunuyorlar.

Yarabbbbbbbbb sen ne yücesinnnnnnnnn!...

paylaşım için teşekkürler..
okuyunca aklıma şu geldi..
serçeler ağlayınca ölürlermiş diye biliyorum bunun aslı var mı sormak istedim..

değerli kardeşim bu sorunuzun yanıtını bilmiyorum fakat bir muhabbbet kuşunun ağladığını ve ölmediğini gördüm araştırmak lazım ilginize teşekkürler

Yarabbbbbbbbb sen ne yücesinnnnnnnnn!...


Sen nelere kadirsin! değil mi?

teşekkürler kardeşim...

sizinde okuyan gözlerinize sağlık kardeşim :)

rabbimin hikmetinden sual olunurmu hiç...


emeğine yüreğine sağlık...

bu güzel hayvanların bizlere anlayabilene ne kadar dersler verdiklerini anlayabilsek çok daha anlamı lacak hayatımızn

Yarabbbbbbbbb sen ne yücesinnnnnnnnn!...


teşekkürler...

sizinde okuyan gözlerinize sağlık kardeşim :)


rabbimin hikmetinden sual olunurmu hiç...


emeğine yüreğine sağlık...

Emeğinize sağlık kardeşim. Çok güzel bir paylaşım.

paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık...


Bilimsel makaleler

MollaCami.Com