Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Evinizin Konuklarını Değiştirin

Evinizin konuklarını değiştirirseniz, evinizin kokusu da değişir
Mahallenizdeki en “yalancı” insanı evinize konuk olarak alıp, çocuklarınızla ilgilenmesine izin verir misiniz?
Mahallenizdeki en “küfürbaz” insanı her gün evinize konuk olarak alıp, çocuklarınızla sohbet etmesine izin verir misiniz?
Mahallenizdeki en “sahtekar” insanı her gün evinize konuk olarak alıp, çocuklarınızla nasihat etmesine izin verir misiniz?
Mahallenizdeki en “ahlaksız” insanı her gün evinize konuk olarak alıp, çocuklarınızla örnek olmasına izin verir misiniz?
Mahallenizdeki en “gösteriş meraklısı” insanı her gün evinize konuk olarak alıp, çocuklarınızla arkadaş olmasına izin verir misiniz?
Mahallenizdeki en “iki yüzlü” insanı her gün evinize konuk olarak alıp, çocuklarınızla dostluk kurmasına izin verir misiniz?
Sorular bitmeyecek.
Asıl anlatmak istediğim konu, evlerinize her gün konuk olarak aldığınız insanların ev halkını, başta çocuklarınızı, etkileyeceği gerçeğini vurgulamaktır. Evlerinize her gün konuk olarak aldığınız insanlar evlerinizin kokusunu ve dokusunu etkiler. Biliyorum hiçbir anne baba yukarıda saydığım gayri ahlaki vasıflara sahip kişileri her gün evine konuk olarak almaz. Tüm anne babaların üzerinde düşünmek zorunda oldukları sorular var. Çocukların her gün izlediği diziler ve magazin programlarında gördükleri ve kendilerine örnek aldıkları insanların, bizim aile yapımız içinde ne kadar yeri var? Dizilerde gördükleri insanlara özenen genç kızlar ve erkeklerin bu hale gelmesinin en önemli suçlusu çocuklarını ve kendilerini dizi müptelası haline getiren anne babalar değil mi? Toplumumuzda yaşanan birçok ahlaksızlığı, gençlerimiz Televizyonlardan öğrenmiyorlar mı?

Geçenlerde kardeşimle otururken güzel bir anekdot not aldım. Kardeşim daha ilkokula bile gitmeyen çocuklarına Hz. Peygamberin hayatından örnekler anlatmış. Yetim bir kızla Hz. Peygamberimizin ne kadar çok ilgilendiğini anlatmış. Hz. Peygamberin çocukları ne kadar çok sevdiğini, çocuklara ne kadar çok önem verdiğini anlattıktan sonra onları uyutmak için yataklarına götürmüş. Uyumadan önce yeğenim annesine, “Anne! Sende Peygamberimizin cep telefonu var mı? Yarın sabah kalkınca ben Peygamberimizi aramak istiyorum!” demiş.
Her ne kadar kardeşim kızına bunun imkansız olduğunu anlatmaya çalışsa da çocuk birçok akrabasına aynı soruyu sormuş “Sizde Peygamberimizin cep telefonu var mı? Ben O'nu aramak istiyorum. Yardım ettiği yetim kıza yardımcı olmak istiyorum. Kıyafetlerimi onunla paylaşacağım” demiş. * * * * * * * Sizin evinizin günlük konukları arasında ahlak ve yaşantılarıyla çocuklarınıza örnek olacak insanlar mı var yoksa magazin programlarında ve dizilerde boy gösteren insanlar mı var? Konukların evinizin kokusunu etkileyeceğini hatırlatmak isterim. Evinizin konuklarını değiştirmeden kokusunu da değiştiremezsiniz.
Dünyanın kokusunu güzelleştirmek için, evinizin konuklarını değiştirmekle işe başlamaya ne dersiniz?
Konuk değişmeden koku değişmez.


S.Çamlıca-Eğitimci Yazar

çok güzel bir yazıymış!...

size 6 yaş grubu öğrencilerinden biri ile karşılaştığım durumu anlatayım;
serviste çocuk arkadaşları ile konuşuyor, arada atışıyorlar bu arada bir cümle duydum ilk önce bu cümleyi nereden duyduğunu bilmiyordum ve ilgimi çekmişti aynı zamanda. cümle şu;
-"Allah'ım sen benim keçilerime mukayet ol!"

şaşkındım ve gülümsemiştim çünkü cümlenin bir diziye repliği olduğunu bilmiyordum :-\
bu olayı yakınlarımdan birine anlattığımda şöyle cevaplamıştı;
-"Aaa onu 'selena'dan duymuuuş" gerçi bu cümleyi söyleyen kişi kadının adını felanda söylemişti ama ben şuan hatırlamıyorum ::)
ve bunun gibi niceleri...

yani çocukların tv'den neleri örnek aldığını görüyoruz :-\
üzücü bir durum ???

Evet kardeşim haklısınız
Artık öyle bir durum söz konusu almışki ne tür boyutlara ulaşıyorEğer hep böyle devam edecekse
İlerisini düşünmek bile istemiyorum

eğer biz bu olaylardan-yazılardan bir pay çıkartıp hayata geçirirsek, düşünsenize mükemmel bir gelecek bizleri bekliyor olacak :)

he zaman mı yetmedi? o zaman bu çalışmaların-çabalarınkarşılığını ahirette alacağız...

her türlü kazanç :)
RABBim muvaffak kılsınbizleri...

Amin kardeşim cümlemizi.
İnşallah temennilerimiz bizleri yanıltmaz :)

temenniler ve uygulamalar bir olduktan sonra yanılmak namümkin :)
biz niyetinde olacaz, elimizden geldiğince çalışacaz.
olay budur 8) :)

selametle...

paylaşımınız için teşekkürlerr

Rica Ederim kardeşim


Serbest Kürsü

MollaCami.Com