Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ÎMÂNDAN MAHRÛM OLDU

ÎMÂNDAN MAHRÛM OLDU

"Herakliyus",hazreti Dihye'ye sonra hemen,Dedi ki: (Peygamberdir seni bana gönderen.Lâkin îmân edersem,öldürür rumlar beni,Simdi ben,bir kimseye göndereyim ki seni.Ismi "Degâtir" olup,çok ilim sâhibidir,Cümle hiristiyânlar,o âlime tâbidir.

O,senin dâvetinle olur ise müslümân,Ben dahî îmânimi açiklarim o zaman.)"Hazreti Dihye" dahî,arayip buldu onu,Okudu kendisine,Resûlün mektûbunu."Degâtir",o mektûbu dikkatle dinleyince,Ona,bütün kalbiyle îmân etti hemence.

Dedi ki:(Ey kardesim,o seni gönderen zât,Allahin Resûlüdür,inandim ben de bizzât.Zîrâ ben okudum ki semâvî kitaplarda,Âhir zaman Nebîsi,gelir bu aralarda.)Siyah elbisesini çikarip üzerinden,Yerine,beyaz renkli elbise giydi hemen.

Daha sonra,eline asâsini alarak,Yöneldi kiliseye,"Îmân" etmis olarak.O an kalabalikti kilise de bir hayli,Onlara hitâb edip,dedi ki:(Ey ahâli! Mühim bir haberim var,dinleyin beni lütfen,Bir mektup geldi bize,Muhammed-ül emîn'den.Bizi dâvet ediyor"Allahin birligi"ne,Sahsen ben îmân ettim,Onun nübüvvetine.

Zîrâ âhir zamanda gelecegi beklenen,"Peygamber" iste budur,süphe yok hakîkaten.)O böyle söyleyince, bilcümle îsevîler,Hücûm edip,döverek,onu sehîd ettiler."Hazreti Dihye" dahî,gördü bu olan seyi,Dönüp,Herakliyus'a nakletti hâdiseyi.Herakliyus dedi ki:(Demedim mi ben sana,Onlari ben diyeydim,ugrardim aynisina.)

Denedi kendi dahî,bu isi en nihâyet,Bilcümle âlimleri,yanina etti dâvet.Kapilari kapatip,dedi ki âlimlere:(Dinleyin, çok mühim bir haberim var sizlere.Âhir zaman Nebîsi,Muhammed-ül emîn'den,Bana bir mektup geldi,okuyordum demin ben.Bizi dâvet ediyor mektûbunda dînine,Ben sahsen îmân ettim,Onun nübüvvetine.

Siz de îmân edin ki,seâdete kavusmak,Ona îmân etmekle müyesser olur ancak.)Duyunca bu sözleri,hiristiyânlar ondan,Baslarini çevirip,ayrildilar oradan.Gördü ki,katilmadi hiçbirisi kendine,Onlari,huzûruna çagirdi hemen yine.Dedi ki:(Ben sizleri,imtihan etmis idim,Dinde sâbit misiniz,ögrenmek istemistim.

Su anda ögrendim ki,kuvvetliymis dîniniz,Cok tesekkür ederim,beni memnûn ettiniz.)Böylece mâruz kaldi sonsuz bir felâkete,Tercîh etti dünyâyi,ebedî seâdete.

Turkiye Gazetesi

Selam sevgi ve Dua ile


Hikayeler

MollaCami.Com