Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


1 bardağı günün yarısını kurtarıyor

Bir bardak süt, 6 yaşındaki bir çocuğun günlük gıda ihtiyacının yarısına yakınını karşılıyor. Süt içmek, kilo vermeyi kolaylaştırırken, kanser, obezite ve kronik hastalıklardan koruyor.

Süt, ilaçların vücuttaki olumsuz etkilerini azaltıyor, çocuklarda ağız çevresi yaralarını iyileştiriyor.

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, bir bardak sütle 6 yaşındaki bir çocuğun günlük ihtiyacı olan B12 vitamininin yüzde 98'inin, fosforun yüzde 55'inin, kalsiyumun yüzde 52'sinin, B12 vitamininin yüzde 44'ünün karşılandığını söylüyor. Besler, yetişkinlerin günde 2 bardak süt tüketerek kanser, obezite ve kronik hastalıklardan korunacağını kaydediyor.

24haber.com

teşekkürler bilgi için emegine sağlık..

bilgi için teşekkürler


teşekkürler bilgi için emegine sağlık..

Bilgi için teşekkürler kardeşim Yalnız çocuklar için süt yaralrı olmasına rağmen yetişkinlerde bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Çünkü çocukluktan yetişkinliğe geçildikçe sütte bulunan laktozu sindiren laktaz enziminin oranı azalıyor ya da ortadan kayboluyor. Laktoz sindirimi zor olanlarda ishal ve şişkinlik görülüyor. Laktoz midedeki suyu çeker ve gaz çıkışına neden olur. Laktoz enziminin azalmaya başlaması 4 yaşından sonra olmaktadır. Normalde çiğ sütün içinde laktozu ve yağı sindiren aktif lipaz ve laktaz enzimi mevcuttur. Fakat kaynatıldığında bu enzimler inaktif hale geçer. Yalnız çiğ sütte de mikroorganizma oranı fazladır. Pastörize sütte ise yine pastörizasyon sonucunda bu enzimler inaktif hale geçmektedir ve sindirimi zordur. Sözün kısası belirli yaşlardan sonra süt tüketimini azaltmak gerekiyor diye düşünüyorum.

konuyu açan ve güzel tavsiyelerde bulunan gözyaşı'na teşekkür ediyorum :D

[quote=kardelen54 ]
konuyu açan ve güzel tavsiyelerde bulunan gözyaşı'na teşekkür ediyorum :D


konuyu açan ve güzel tavsiyelerde bulunan gözyaşı'na teşekkür ediyorum :D

teşekkürler faydalı bilgiler


Sağlık Rehberi

MollaCami.Com