Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Aslını inkar edene ne denir?

Geçtiğimiz günlerde Hakan Şükür'ün Burdur ziyaretinde bir öğrencinin Kürt sorunuyla ilgili sorusu üzerine Hakan Şükür şunları söyledi: Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim. Ama bu topraklarda ekmek yedim. Bu topraklarda yaşıyorum. Geçmiş dönemde kalıplara bölünmüşlük nasıl varsa, etnik kökenlere bölünmüşlükte maalesef oldu. Bunları yönetmek çok zor. Herkes bir hak arayışı içinde oldu. Bunları devlet olarak vermek ve kafa yormak, bunlarla ilgili çalışma yapmak zorundasınız. Bugünün iktidarı olarak biz de bunu yapıyoruz."

Hakan Şükür yapmış olduğu bu açıklamadan sonra kendisi hakkında yapılan yorumlara şu şekilde yanıt verdi:

"AMACI BELLİ VİCDANSIZCA YAKLAŞIM"



Şükür, "Milli formayı yıllarca şerefle üstünde taşıyan, İstiklal Marşı'nın sahalarda çalınması, Türk bayrağının göndere çekilmesi için mücadele eden ve bu toprakların bir evladı olan bana, provokatif bir yaklaşımla yapılmak istenen amacı belli yaftalama girişimini vicdansızca bir yaklaşım olarak değerlendiriyor, şiddetle kınıyorum" dedi.

Türk milli formasını en fazla terleten, o şerefli formayla en çok gol atan ve bir Türk takımı olan Galatasaray'ın kazandığı Avrupa Kupası'nda önemli pay sahibi olan Hakan Şükür'ün Türklüğünü sorgulamaya çalışanlar acaba Türkiye ve Türklük için ne yaptı?

O Hakan değil miydi Türk Milli Takımı'nda attığı her golden sonra bizleri ayağa fırlatan? Bir insana bir eleştiri yapacaksak önce eğri oturup sonra da doğru konuşmalıyız. Birilerine şirin görünmek için haksız yere bir insanı eleştirmemeliyiz.

Hakan Şükür aslen Arnavut olduğunu vurguluyor konuşmasında. Aslını inkar etmiyor diye o kişiyi suçlamak mı lazım? Unutmayalım ki İstiklal Marşı'mızı yazan Mehmet Akif Ersoy da bir Arnavuttu.

Neden herkes etnik kimliğine bir kılıf uydurmaya çalışıyor? Kimisi "Ben Boşnak Türküyüm" diye kendisini nitelendiriyor. Bir diğeri kendini "Balkan Türkü" olarak isimlendiriyor... Boşnak Türkü diye bir şey nasıl olabilir? "Yunan Almanı" denilebilir mi hiç bir kişi için?

Bir insanın soyu babasının ceddinden gelir. Baban, ataların neyse sen de onlar gibisin. Bizim atalarımız Sırp'tı, müslüman oldular ve "Boşnak" kimliğine büründük. Eski Yugoslavya'daki Sırplar ve Hırvatlar, Türkler'den İslamiyeti aldığımız için bize "Türkleştiler" diyorlardı. Müslüman olmak yerine Türkleşme kavramını kullanmayı tercih ediyorlardı. Ratko Mladiç de 1995 yılında yaptığı Srebrenica Katliamı'nda öldürdüğü 8 bin civarında Boşnak için "Türkler'den intikamımızı aldık" demişti.

Kendi kültürümüzü yaşatabilmek, atalarımıza, anamıza, babamıza olan sevgimizi, saygımızı ve bağlılığımızı gösterebilmek için asla aslımızı inkar etmeyelim. Ben aslen Boşnağım.. Ben aslen Arnavutum.. Ben aslen Pomakım diyebilelim. Zira inkar etmemiz gereken, utanılacak bir soydan gelmiyoruz. Ben Sancak (Karadağ) göçmeni bir ailenin bireyi olarak aslen "Boşnak" olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye'de doğup büyüdüğüm, dinimi, eğitimimi burada gördüğüm, ekmeğimi burada kazandığım ve atalarımdan da gördüğüm şekilde Türk olmayı Müslüman olmakla eşdeğer kabul ettiğim için, sadece "Türk Pasaportu" sahibi olmak isteyen biri olarak "Aslen Boşnak olan bir Türk olmaktan mutluluk duyuyorum.."

Sevgi ve saygılarımla...
Selahattin BÖLÜKBAŞI

sağolun


Serbest Kürsü

MollaCami.Com