Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hollanda’ya imam hatip





Türkiye′nin Lahey Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Mustafa Ünver, Hollanda′da bir imam hatip lisesi kurulması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Ünver, "Bu, Hollanda devletinin ′imamlar burada yetişsin′ isteğine de bir cevap olabilecek” dedi.


Hollanda’da İHL için ilk adım atıldı

Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Mustafa Ünver, Hollanda’da bir imam hatip lisesi kurulması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Aynı zamanda Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı olan Prof. Dr. Mustafa Ünver, “Bu, Hollanda devletinin yıllardır ‘imamlar burada yetişsin’ isteğine de bir cevap olabilecek. Burada üç-dört yıllık imam hatip lisesini bitiren öğrenci daha sonra Türkiye’ye giderek orada imam yetiştiren ilahiyat fakültesine devam edecekler. Orayı da bitirdikten sonra yetişmiş birer imam olarak tekrar Hollanda’ya dönecekler” dedi.

Camilerde bilhassa çocukların eğitimleri ile ilgilenecek yardımcı din görevlilerinin istihdam edileceğini belirten Ünver, camilerde çeşitli konularda seminer ve konferanslar düzenlendiğini bu vesileyle namaz kılmayanların da camiye gelmesinin sevindirici olduğunu belirtti.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com